23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Har du overvejet det her, inden du investerer i en (ny) CNC-maskine?

Valget af en CNC-maskine afhænger ikke kun af, hvilken type materiale, du skal have bearbejdet.

Når du investerer i en CNC-maskine, afhænger valget selvfølgelig af, hvilket materiale maskinen skal bearbejde. Derudover er der tre ting, du særligt skal være opmærksom på.

Dit behov
Det første, du skal have klarlagt, er, hvilket behov CNC-maskinen skal opfylde i din produktion.

Har I fået en ordre ind, hvor I skal producere særligt komplekse eller mange komponenter, ønsker du at fjerne en arbejdsproces, der er uhensigtsmæssig for medarbejderne, skal den høje kvaliteten af slutproduktet være sikret tidligt i processen eller en helt fjerde årsag?

Dit behov kan få en betydning for, hvilken CNC-maskine du skal vælge samt eksempelvis værktøjet, maskinen har tilgængeligt. Hvis du eksempelvis ikke har behov for, at maskinen skal bore, behøver maskinen ikke at have det værktøj eller funktion.

Hvis det er muligt, er det selvfølgelig en fordel, hvis du kan kigge længere frem og se, om I måske får behov for andre funktioner på CNC-maskinen end dem, I har lige nu. Det er altid både nemmere og billigere at lave funktionerne fra start end at skulle tilkøbe og justere efterfølgende.

Endeligt hænger dit behov også sammen med arbejdsflowet i produktionen.

Se alle CNC-maskiner hos Gibotech her

Arbejdsflowet
Du har sandsynligvis allerede et arbejdsflow i produktionen, som CNC-maskinen skal integreres i.

Derfor kan du med fordel tænker over processen både før og efter maskinen, og hvad der er behov for her. Det kan også have betydning for, hvor maskinen skal placeres rent fysisk, så komponenterne eksempelvis ikke skal flyttes langt for at komme til næste skridt i bearbejdningen.

Hvis maskinen har brug for at få tilført emner ved hjælp af en gaffeltruck, skal der selvfølgelig være plads til det. Hvis emnerne efterfølgende skal palleteres, kan det måske spare både tid og kræfter, hvis en robot tager sig af den del, så medarbejderne blot skal flytte selve pallen med emner.

Derudover er det værd at overveje, om du lige nu har flere enkelte processer, som kan samles i én CNC-maskine. Det frigiver både plads rent fysisk og sparer tid i selve produktionen.

De fysiske rammer
I langt de fleste tilfælde skal en CNC-maskine passe ind i en allerede eksisterende produktionshal. Derfor er antallet af kvadratmeter fastsat fra start.

Heldigvis er CNC-maskiner i dag ikke kun store maskiner, der optager rigtig meget plads. Nogle af dem arbejder for eksempel med vertikale arbejdsborde, hvorfor de ikke skal bruge lige så meget plads som maskinerne med de traditionelle horisontale arbejdsborde.

Men det er klart, at hvis du har brug for at bearbejde store eller mange emner på én gang, vil det også stille krav til størrelsen på maskinen.

Tænk over, om du med fordel kan koble en robot på CNC-maskinen. På den måde kan du måske frigive mere plads til løsningen, fordi du ikke også skal have plads til medarbejderne omkring maskinen. Ofte kan en sådan automationsløsning laves forholdsvis komprimeret.

Hvis du rent faktisk er i gang eller skal i gang med at bygge nyt, så er det en stor fordel, hvis du forinden har klarlagt dit behov og derefter kan bygge produktionshallen op omkring maskinerne.

På den måde er du sikker på, at du får og har plads til de maskiner, der er optimale for din produktion.

Skal vi hjælpe?
Skal vi hjælpe dig med at finde den CNC-maskine, der er det optimale match til din virksomhed? Så kontakt Henrik G. Thomsen - Product Manager, CNC - på mail hgt@gibotech.dk eller telefon 2066 3518.

Vil du være opdateret på det nyeste inden for CNC-maskiner og andre automationsløsninger til industrien? Så skal du tilmelde dig Gibotechs nyhedsbrev her.

Husk også at følge os på Facebook og LinkedIn.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

Send til en kollega

0.033