23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gamle robotter skaber nye møbler

BoConcept investerede tilbage i 2021 i et upcyclet automationsanlæg leveret af Gibotech. I dag, tre år efter, kører anlægget stadig og bidrager til en effektiv produktion.

Ude i produktionshallen hos møbelproducenten BoConcept står der et automationsanlæg fra Gibotech. Faktisk står der flere af slagsen leveret af Gibotech, men det nyeste er fra 2021.

Men CNC-maskinen og robotten i anlægget har flere år på bagen. De blev nemlig i sin tid upcyclet – det vil sige renoveret og genbrugt med et nyt formål – til at passe ind i produktionen hos BoConcept.

Der er mere konkret tale om en CMS PF102 CNC-maskine og en Fanuc M410iB robot fra henholdsvis 2001 og 2008.

- Det første anlæg, vi købte af Gibotech, er helt tilbage fra 1987, og det kører stadig upåklageligt. Dengang investerede vi i helt nye CMS CNC-maskiner, og der har ingen problemer været. Derfor er vi heller ikke nervøse for at upcycle denne gang, fordi vi ved, at tingene kan køre i mange år. Og så sørger vi selvfølgelig for lave en serviceaftale med Gibotech, så vi med regelmæssige servicetjek og vedligehold også kan holde vores nye anlæg kørende i mange år endnu, udtalte Poul Brændgaard, Projektansvarlig Koordinator hos BoConcept A/S dengang.

Det samlede anlæg indeholder også automatisk maskinbetjening, hvor robotten først grovfræser emnerne. På den måde forhindrer man produktionsstop, hvor man skal fjerne store stykker afskåret materiale, der ligger inde i CNC-maskinen under bearbejdningen.

En laserprojektor projekterer billeder af emnerne eller vakuumkopperne ned på arbejdsbordet, så operatøren hurtigt kan placere vakuumkopperne korrekt. Dermed reducerer opsætningstiden. Når emnerne er bearbejdet, fjerner robotten emnerne fra CNC-maskinen og ligger dem på en rullebane, der transporterer de færdige og stakkede emner ud fra anlægget.

Når et anlæg, der indeholder en CNC-maskine fra 2001 og en robot fra 2008, stadig kører, så skyldes det primært to ting: kvaliteten af maskinerne og servicen/vedligeholdet.

Hos Gibotech ved vi, at de CNC-maskiner og robotter, vi forhandler, er af høj kvalitet. Derfor er vi heller ikke nervøse for at tilbyde vores kunder maskiner, som ikke kommer spritnye fra fabrikken.

Vores dygtige serviceteknikere sørger for at servicere og vedligeholde CNC-maskiner, robotter og automationsanlæg, så de til enhver tid kan præstere deres bedste. Det er også tilfældet hos BoConcept, hvor CNC-maskinen og robotten indtil videre har lagt yderligere tre år til deres produktionsleveår.

Vil du vide mere om dine muligheder - både inden for upcycling og nye maskiner? Så kontakt Henrik G. Thomsen - Product Manager, CNC - på mail hgt@gibotech.dk eller telefon 2066 3518.

Vil du være opdateret på det nyeste inden for CNC-maskiner og andre automationsløsninger til industrien? Så skal du tilmelde dig Gibotechs nyhedsbrev her.

Husk også at følge os på Facebook og LinkedIn.

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031