23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skydedørsteknologi med noise cancellation

Med Acoustics har Hawa Sliding Solutions skabt et helt nyt potentiale for skydedøren.

Måden vi lever, arbejder og indretter os på er i konstant forandring. Køkkenet er et madværksted såvel som et leverum, og stuen skal måske også fungere som hjemmearbejdsplads. Jo mere vi åbner og skaber rum, der samler os – i hjemmet såvel som på arbejdspladsen – jo større bliver behovet for at lukke af.
 
Du får mere ud af kvadratmeterne med skydedøre og mulighed for at skabe en fleksibel rumindretning. Ulempen ved konventionelle skydedøre er imidlertid, at de hverken holder lys, lugt eller lys ude. Den udfordring satte Hawa Sliding Solutions sig for at løse, da de udviklede Acoustics.
 
”Med Acoustics ændrer vi narrativet om skydedøre. Vi lukker ganske enkelt hullet med tætninger i alle sider og skaber nye muligheder for en fleksibel indretning med optimal pladsudnyttelse, der samtidig giver mulighed for privatliv,” forklarer Ralph Egger, Innovation Manager hos Hawa Sliding Solutions.
 
Hør forskellen: Teknologi der lukker tæt
 
Det fleksible rum
Acoustics fås i to serier: den eksklusive Hawa Junior og den slankere og mere prisvenlige serie, Hawa Porta. Begge serier tilbyder en vægmonteret version eller en pocket door-løsning, der glider ind i væggen.
 
”Skydedøre åbner generelt for nye muligheder i indretningen, men med pocket doors får du den ekstra fordel, at du kan udnytte væggen på begge sider.
 
Læs mere om Ralph Eggers tanker bag Hawa Acoustics.
 
Balancegang mellem akustik og æstetik
Det var ikke helt ukompliceret at udvikle en skydedør, der både skulle kunne glide let og lukke helt tæt, uden at gå på kompromis med æstetikken.
 
”Den store udfordring lå i at skabe en funktionel løsning, der ikke var visuelt synlig. På den horisontale led har vi løst udfordringen ved at gemme forseglingen i dørprofilen på en måde, hvor tætningen aktiveres og folder sig ud, når døren glider i, mens en 6 mm silikoneprofil mellem ramme og dør løste udfordringen i siderne,” siger han og tilføjer:
 
”Det var afgørende at skabe en løsning, der kan tilpasses alle rum og stilarter og som samtidig ikke skiller sig visuelt ud fra rummets eller bygningens øvrige døre. Hertil havde vi fokus på at udvikle et system, der også var nemt at installere.”

Læs mere om Häfeles løsninger fra Hawa.
 
Luk af for støj, lys og lyd
Acoustics kan tilpasses en række forskellige materialer og dørprofiler, alt efter hvilket udtryk og funktion, man ønsker at opnå. Dørprofilens materiale, tykkelse og vægt er afgørende for dørens evne til at lukke støj ude, men tests har vist, at døre i lettere materialer også reducerer støjniveauet markant.
 
”Gennem tests af en række forskellige profiler er det tydeligt, at støjniveauet reduceres mærkbart med Acoustics kontra en ikke-akustisk løsning. Samtidig står det klart, at tungere døre har en langt bedre evne til at holde støjen ude,” forklarer Ralph Egger og tilføjer:
 
”Mange har været overraskede over, at et støjniveau på fx 80db kan reduceres til 40db, blot ved at glide døren i. På den måde kan man altså skabe zen zones i hjemmet, på arbejdspladsen eller hvor der måtte være brug for det.”

Se videoen og hør forskellen: Ralph Egger demonstrerer Acoustics med fire typer døre.

Häfele Danmark A/S
Elskjærbakken 3
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21287903
P nummer: 1004827547

Send til en kollega

0.062