23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vejen-virksomhed giver naturen mere plads med 9600 nyplantede træer i Gesten

I mere end 80 år har Vejen-virksomheden PLUS A/S fået havedrømme til at spire og vokse med produkter til uderummet. Men nu bidrager virksomheden også til at få skovområderne i Danmark til at vokse sig større.

Fredag eftermiddag blev de vanlige rammer på kontor og lager nemlig udskiftet med åbne vidder på et stykke bar jord i Gesten. Her mødtes hele teamet bag PLUS til en hyggelig plantedag, hvor der foran dem ventede nogle timer med skovrejsning ved hjælp af spader og en stor plantemaskine. 

Skovprojektet er blevet realiseret i samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation, som sammen med et netværk af eksperter i skovrejsning assisterer med etableringen af nye Folkeskove.

”Træ er en helt essentiel del af vores dna. Og derfor er samarbejdet med Growing Trees Network Foundation i vores øjne noget af det mest naturlige og meningsfyldte at investere i," fortæller administrerende direktør Lars Højsgaard om projektet og uddyber;

”Skovene er i stand til at absorbere nogle af de aftryk, vi mennesker sætter i verden. Men skovene står også i skærende kontrast til alt det flygtige, vi fylder vores liv med. Den forsvinder ikke bare om to minutter. Den er - hvis vi giver den lov til det - blivende og værende i hundreder af år frem.”

Helt afgørende for, om skovrejsningsprojekterne kan blive til virkelighed, er de private lodsejere, som har jord i overskud. Jordstykket i Gesten er ejet af Kristian og Charlotte Juul Jensen, som glæder sig over at se, hvordan deres jord nu bliver forvandlet til en skov med mulighed for skønne vandreture og jagt.

”Vi håber, at vi med den lille, livsbekræftende handling: "at plante et træ ", kan vække en ny eller større forståelse for naturens betydning og give den enkelte inspiration til at gøre noget mere for naturen derhjemme – så vi sammen kan tage ansvar for din, min og vores natur,” fortæller Højsgaard.

Fakta om Gesten Folkeskov

  • Skoven sikrer grundvandsressourcer
  • Skoven sikrer biodiversiteten
  • Skoven optager CO² fra atmosfæren
  • Skoven giver rigere dyreliv til lands og i luften
  • Skoven pålægges fredskovspligt, hvilket betyder, at der nu er garanti for, at der på dette jordstykke altid vil skulle være skov.
  • Skoven består af 9600 blandede nåle- og løvtræer fordelt på det 2,4 ha store jordstykke.
  • Gesten Folkeskov er PLUS’ anden Folkeskov. I 2021 plantede PLUS 7500 træer ved Skærsø.

Læs mere om PLUS-skovene her.

PLUS A/S
Ådalen 13B
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34564310
P nummer: 1003042852

Kontaktperson

KLG
Kirsten Lukmann Gormsen
Content- og SoMe-medarbejder
klg@plus.dk

Send til en kollega

0.047