23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Inventarpioner giver grøn omstilling et boost

Kolon, har som branchens eneste fået både en EPD og en FSC-certificering.

Kolon Total Inventar er pioner inden for snedkerinventar, Det styrker den grønne omstilling inden for inventar og er relevant for såvel DGNB- som Svanemærket byggeri.

For årtier siden satte Kolon en ny standard for køkkensystemer med bl.a. et stærkt hængsel i et karakteristisk design. Siden har virksomheden været en konstant innovator inden for inventar til det professionelle marked og tager nu et markant skridt mod en mere bæredygtig dagsorden med FSC-certificering og EPD på sine produkter.

– Vi mærker en stærk efterspørgsel på mere klimavenlige produkter til byggeprojekter, der skal Svanemærkes eller DGNB-klassificeres. Det har vi taget konsekvensen af med FSC-certificering for ansvarlig skovdrift og en EPD på vores færdige inventarprodukter. På den måde giver vi kunderne et reelt alternativ og accelererer den grønne omstilling, udtaler COO og drivkraft bag projektet Poul Krarup.

Miljømærket byggeri i stærk vækst
En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til ansvarlig skovdrift, mens EPD (Environmental Product Declaration) er en miljøvaredeklaration, der dokumenterer produktets klimaaftryk i hele dets livscyklus. Begge dele er forudsætninger for at drive miljømærket byggeri fremad. COO Poul Krarup uddyber:

– Hvor det før var idealistiske bygherrer og offentlige opdragsgivere, der gik forrest, så bliver klima- og miljømærket byggeri og inventar stadig mere udbredt, også hos private aktører. Den udvikling vil vi gerne støtte, og derfor kan vi i dag tilbyde 'hele pakken' af certificeringer til vores kunder.

Produktion med et minimalt aftryk
Poul Krarup fortæller, at Kolon også internt har taget en række skridt for at sikre et minimalt klima- og miljøaftryk. Virksomheden er stort set selvforsynende med strøm via to solcelleanlæg på bygningerne samt genanvendelse af resttræ fra produktionen til opvarmning af fabrikshaller og kontorbygninger. Han slutter:

– Vi forarbejder naturmaterialer, og derfor er natur, miljø og klima indlejret i hele vores forretningsgrundlag og i vores adfærd. Fra skov til færdigt produkt tager vi ansvar for at sikre en produktionsproces med omtanke.

Se mere på www.kolon.dk

KOLON TOTAL INVENTAR
ØST
Kastholmvej 1, Osted
4320 Lejre

VEST
Emil Møllers gade 41E
8700 Horsens
4320 Lejre
Lejre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87580814
P nummer: 1008263163

Kontaktperson

AMJ
Anders Mads Jensen
CEO / Adm. Direktør
+45 46420806 aj@kolon.dk

Send til en kollega

0.047