23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske glas- og stenproducenter på inspirationstur i Italien

Glas- og stenindustri, forarbejdning og automatisering var i fokus, da Giben Scandinavia A/S i uge 15 inviterede danske glas- og stenproducenter til Italien for at besøge CMS’s nye fabrikker.

Når Giben Scandinavia A/S inviterer til Inspirationstur i Italien, er det fordi CMS inden for en lang række områder lægger sig i spidsen, når det drejer sig om forarbejdning og automatisering. Og det er en viden, vi her i Danmark kan drage god nytte af. Det drejer sig bl.a. om det nyeste inden for CNC-maskiner.

I alt 11 personer fordelt på 8 firmaer deltog på Inspirationsturen, der med en rundvisning på CMS’ hovedfabrik, hvor mangfoldigheden af maskiner, forskelligheden af maskinerne, samt diverse specialudstyr viser en stor del af CMS’ formåen. Andendagen foregik udelukkende på CMS’ nye faciliteter i Levata, hvor man har samlet produktionen af maskiner til glas og sten, samt vandskæremaskiner. En fabrik på i alt 25.000 m2.

Johnny Andersen fra Giben Scandinavia A/S fortæller: ”Vi så på 3- og 5-akset CNC til både sten og glas. Under fremvisningen i showroom’et blev en granitbordplade med udskæring til vask samt profilfront fremstillet. Der blev vist, hvordan en buet glasplade blev formatfræset efter først at blive tjekket for ’spring-back’ ud over tilladte grænser. Vi så spejle blive facetslebet i mønstre. Det meget solide og kipbare glasskærebord ’Runner 3.70’ blev demonstreret med runde og ellipseformede udskæringer i alm. 4 mm glas, hvor fremføringen i X- og Y-retningen var på 140 m/min. Endvidere vistes os udskæringer i 19 mm plade. Der kan endvidere monteres udstyr for skæring af ’Low E’ glas. Maskinen i showroom var udstyret med fire skærehoveder, men kan leveres med et udskifteligt.”.

Gæsterne fik endvidere demonstreret software m.v. til programmering af maskinerne. En vandskære maskine viste, hvordan man rationelt kan lave huller i glas til f.eks. møbelindustrien og brusekabiner m.v.

Niels Hedegaard fra Isolar Hvidbjerg Thy, der deltog på Inspirationsturen fortæller: ”Noget af det jeg især bed mærke i, var den præcision maskinerne blev håndteret med. Man går ikke på kompromis med hverken teknik eller kvalitet. Turens højdepunkt var uden tvivl at se de færdige maskiner i aktion. Først så vi en maskine som blandt andet kunne bearbejde bordplader i sten. Alt foregik automatisk lige fra skæring til slibning og udskæring af huller til diverse tilbehør. Maskinen skiftede automatisk værktøj efterhånden som den skulle bruge dem. Vi så også en skæremaskine til glas og den var ligeså imponerende. Med en utrolig præcision så vi den skære i 19 mm. glas uden problemer. Mest imponerende var en maskine, som brugte vand og sand til at skære i glas. Under meget stort tryk blev en stråle på ca. 1 mm. skudt gennem glasset og efterlod en pæn og nærmest sleben kant. Vi så den skære gennem 3 cm. tykt lamineret glas, som var det smør. Vi var alle dybt imponerede over dette kunststykke af en maskine.”.

Arrangøren af turen Giben Scandinavia A/S leverer, installerer og servicerer industrielle løsninger. Produktprogrammet består af Giben save, CMS CNC maskiner og FANUC robotter, der oftest er en del af større komplicerede produktionslinjer eller enkeltstående profitcentre.

Læs mere om Giben Scandinavia A/S på www.giben.dk
Læs mere om CMS SpA på www.cms.it

GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Send til en kollega

0.047