23948sdkhjf

GiboMove optimerer den interne logistik på Island

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

På en fabrik på Island er der et gulvareal på 10.000 m2. Området består af to hovedhaller, hvor svejsning, montage, test og pakning udføres af tværfunktionelle produktionsteams.

Og det er her, at GiboMove kommer ind i billedet. Fremover er det nemlig den mobile robot, der skal transportere kasser rundt på den islandske fabrik.

Formålet med projektet har fra starten været at finde en effektiv og passende løsning til materialetransport på fabrikken og tanken er, at al transport af materialer skal automatiseres med mobile robotter. Derudover ønsker man at nedbringe transportomkostningerne ved at automatisere processen.

- Projektet passer perfekt med vores nye løsning, GiboMove. Alle varer, der skal transporteres rundt i fabrikken, bliver placeret i standard bakker, så det var relativt let at få tilpasset rullebanen på toppen af den mobile robot og pick up/drop off stationerne, lyder det fra Thomas Skovgaard, Sales Engineer i Gibotech, der har lavet løsningen.  

Alle komponenter, der plukkes fra centrallageret, placeres i plastkasser i standardstørrelse og leveres til de forskellige montageceller. Ordrerne udløses i SAP af montageteamlederne og behandles af lagerpersonalet i rummet. Inden den mobile robot overtog, var det en operatør, der leverede alle kasserne fra det centrale lager til samlingsområderne i ca. 10 cyklusser om dagen.

Standardkasserne måler 600x400x170 mm og vægten er oftest 5-10 kg. Der kan i nogle tilfælde være tungere komponenter, der hæver vægten til 20-30 kg. Kasserne er mærket på forsiden med et klistermærke med oplysninger om anmodningen, montageordre og leveringssted. Ved normal drift leverer operatøren 20-30 plukkasser til montagecellerne om dagen. En opgave, der nu skal udføres af en Omron LD-60 mobil robot.

- Kassernes dimension og vægt gjorde Omrons LD-90 til det oplagte valg til løsningen, da den er fleksibel, let at programmere og modulopbygget, hvilket også tilgodeser kundens ønske om at udvide løsningen på sigt, siger Thomas Skovgaard.

Projektet skal nemlig ses om et pilotprojekt, der skal gøre kunden fortrolig med Gibotech med det langsigtede formål at levere flere lignende transportsystemer til forskellige lokationer. Projektet passer derfor rigtig godt ind i Gibotechs strategi og fokus på at etablere partnerskaber med førende globale leverandører inden for flere markeder og brancher. Og så passer det også rigtig godt til virksomhedens nye GiboSmartSolutions.

Fleksibel produktion er lige blevet meget lettere
GiboMove er en del af Gibotechs satsning, GiboSmartSolutions, der er blevet udviklet under Coronakrisen. GiboSmartSolutions dækker primært industriløsninger og mange af dem er baseret på moduler, så man kan købe en enkelt robotcelle eller sætte flere moduler sammen til en samlet løsning, fx med en cobot eller CNC maskine, eller som i dette tilfælde med muligheden for at udbygge med endnu flere mobile robotter.  

- Vi har i Covid-19 perioden arbejdet målrettet med at samle og kombinere firmaets erfaringer gennem en lang årrække.  Målet har været at gøre løsningerne synlige og nemme at overskue, men samtidig ikke forsimple dem, da der i nogle tilfælde er tale om ret komplekse teknologiske løsninger. Og så håber vi, at vi ved at samle løsningerne i et koncept, at det kan inspirere vores kunder til deres næste automationsløsning, siger Kenneth Pedersen, Project Sales Manager i Gibotech.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Send til en kollega

0.078