23948sdkhjf

Gibotech rådgav gratis om dokumentation og sikkerhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

Under Corona krisen har der været ekstra behov for personlige værnemidler, der skal beskytte mod smitte, ikke mindst blandt sundhedspersonalet. Derfor har Ammeraal Beltech udviklet et nyt ansigtsvisir, der skal gøre det lettere at passe på hinanden.

Ammeraal Beltech udvikler og producerer normalt transportbånd i plastik og har derfor et stort kendskab til støbeteknik og design. Virksomheden var derfor hurtigt ude og udviklede uniVizor for at hjælpe i kampen mod smittespredning.

Sammen i kampen mod Corona

Når man udvikler nye produkter, skal man naturligvis have dokumentationen på plads. Og her var Gibotech klar til at hjælpe. De stillede nemlig både tid og rådgivning frit til rådighed for Ammeraal Beltach.

- Ved fremstilling af personlige værnemidler skal gældende lovgivning naturligvis altid følges. Personlige værnemidler kan være udstyr, der er fremstillet til at bæres af en person til beskyttelse mod en eller flere risici for personens sundhed og sikkerhed. I det her tilfælde beskytter visiret ansigtet; øjne, næse og mund mod dråbebårne smittekilder fra andre mennesker, fortæller Laura Kjeldsen, Documentation Specialist hos Gibotech, der har været med til at få dokumentationen for uniViZor på plads.

Lovgivningen dækker produktets levetid, og hermed menes det hele lige fra fremstilling, til brug og til produktet skal kasseres. Produktet må ikke frembringe sundheds- eller sikkerhedsrisiko ved fremstilling, ved brug og ved kassering for mennesker, husdyr eller ejendom. Disse krav kommer fra Europa Parlamentet og kaldes sundheds- og sikkerhedskravene. Lovgivningen er også krav til brugsanvisningen, så forbrugerne ved, hvordan de skal håndtere produktet. 

- Vi er som noget nyt begyndt at tilbyde sikkerhedsrådgivning til virksomheder, så den her opgave faldt herunder, blot med den forskel at Ammeraal Beltech ikke skulle betale for vores hjælp. Vi skal jo hjælpe hinanden i krisetider, så det her var vores bidrag, og vi er glade for at være med til at få uniVizor godkendt, så det kan hjælpe i kampen mod smittespredning, lyder det fra Laura Kjeldsen.

Hvad er uniVizor?

UniVizor er et visir, hvorpå der fastgøres en transparent og dermed opnås et heldækkende ansigtsvisir, der beskytter mod dråbebårne smittekilder som fx Covid19. Visiret beskytter ansigtet; næse, mund og øjne mod stænk fra nys og hoste og reducerer derved smitte fra andre mennesker.

UniVizor er et non-profit produkt, og idéen og konceptet bag uniVizor er udviklet sammen med en række samarbejdspartnere, hvor Gibotech altså har stået for at hjælpe med dokumentationen.

- Vi er i den privilegerede situation, at vi er kommet igennem krisen med skindet på næsen. Vi har ikke gjort brug af regeringens hjælpepakker og er endda så heldige, at vi har haft mulighed for at hjælpe andre. Vi har lavet flere automationsløsninger til Ammeraal Beltech og kender dem rigtig godt, så selvfølgelig stillede vi både timer og rådgivning til rådighed, da de havde brug for det, slutter Henrik Anker, CEO i Gibotech.

Fakta om uniVizor

Materiale visir: Polypropylene materiale transparent: PET Vægt: 38 gram

Dansk produceret ansigtsvisir. Godkendt som værnemiddel af Sikkerhedsstyrelsen.

 

Kontakt:

Laura Kjeldsen

Documentation Specialist, FS Technician (TÜV Rheinland #646/16, Machinery), CMSE (TÜV Nord Certified Machinery Safety Expert certificate No.:44 506 18 481082 0311)

Mobil: +45 41 30 68 69
E-mail: lakj@gibotech.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109