23948sdkhjf

Fortsat fremgang hos Scan Office

Efter en turnaround ser leverandøren af kontormøbler for alvor ud til at have ramt vækstsporet. Regnskabsåret 2011/12 sluttede med et plus på 15,5 mio. kr. før skat.
Et særdeles begivenhedsrigt regnskabsår er afsluttet hos kontormøbelleverandøren Scan Office, der netop har præsenteret et resultat på hele 15,5 mio. kr. før skat for perioden 1. september 2011-31. august 2012.

Virksomheden, der har hovedkontor i Esbjerg, var for få år siden på randen af konkurs, men en succesfuld turnaround har vendt udviklingen. Et forkortet 2011-regnskab gav et overskud på 3,6 mio. kr. før skat, og det er altså nu fulgt op med et 2012-resultat, som er mere end firedoblet.

- Med de resultater, der er skabt igennem de sidste år er der for mig ingen tvivl om, at der er en selvstændig plads i markedet til Scan Office, siger administrerende direktør Finn V. Nielsen, der købte sig ind som hovedaktionær i marts måned i år, da den daglige ledelse overtog ejerskabet af Scan Office. Han havde indtil da været bestyrelsesformand og konsulent, men med ejerskiftet overtog han i stedet direktørposten i virksomheden.

Vil være blandt de bedst indtjenende i branchen
Ifølge Finn V. Nielsen er det solide overskud blandt andet skabt på baggrund af en øget omsætning, der er 12 procent højere end det seneste 12-måneders regnskab fra 2010. Scan Office omsatte i 2011/12 for 387 mio. kr., og begge af virksomhedens divisioner – henholdsvis kontormøbler og kontorartikler – har bidraget til fremgangen.

- Ambitionerne for divisionerne er at være blandt de to bedst indtjenende virksomheder i hver sin branche i Danmark samt være et dansk alternativ til de store udenlandske udbydere på det danske marked, forklarer Finn V. Nielsen, som i bestræbelserne på at forbedre indtjeningen har gennemført flere tiltag.

I foråret offentliggjorde Scan Office således, at man havde besluttet at nedlægge møbelaktiviteterne i Aarhus og Kolding og i stedet samle kræfterne på en ny adresse i Horsens. I september måned fulgte virksomheden op med et køb af kontorindretningsfirmaet Movement, som blandt andet samarbejder med møbelgiganten Steelcase. Med opkøbet har Scan Office flyttet sin afdeling i Vallensbæk til Herlev, hvor Movement har til huse.

REGNSKABSTAL SCAN OFFICE APS
Udviklingen i 2011/12 sammenlignet med regnskabsåret 2010

Omsætning+12 procent (41 mio. kr.)
Dækningsbidrag+10 procent (+12 mio. kr.)
Kontante omkostninger-8 procent (-10 mio. kr.)
EBITDA+22 mio. kr.
Balance-29 procent (-44 mio. kr.)
Rentebærende gæld-97 mio. kr (heraf 44 mio. kr. fra drift og 53 mio. kr. fra kapitalforhøjelse)
Regnskabsåret 2011 omfatter blot otte måneder og er derfor udeladt i ovenstående.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078