23948sdkhjf

Omfattende brand på nordjysk savværk

Skaderne efter en brand på Nørlund Savværk i Rebild Kommune løber op i et betydeligt millionbeløb. Produktionen er dog allerede genoptaget tirsdag. OPDATERET.
Hele sorteringsanlægget på omkring 1.000 m² nedbrændte, og fire personer måtte en tur på sygehuset som følge af en brand mandag aften hos Nørlund Træ A/S i Rold Skov.

Det skriver flere lokale medier.

Hele sorteringsanlægget er nedbrændt totalt, og de materielle skader løber ifølge Nordjyske.dk op i et betydeligt millionbeløb.

Læs også: Nørlund Savværk har genoptaget arbejdet

Hvornår produktionen kan genoptages i normalt omfang, er uvist, men direktør Kim Thisted vurderer over for P4 Nordjylland, at savværkets produktionsanlæg allerede kommer op at køre igen tirsdag. Det bliver dog dyrere at producere i Rold Skov på grund af det nedbrændte sorteringsanlæg.

- Det betyder, at vi får mangel på kapacitet, når det drejer sig om sortering, og det gør vores dagligdag betydeligt mere bøvlet. Gudskelov er der ikke sket noget med medarbejderne – det er jo det allervigtigste, og det må vi frem for alt prise os lykkelige over. Men det korte af det lange er, at vi får en dyrere måde at producere på i en tid fremover, fortæller direktør Kim Thisted til P4.

Det betyder, at der stadig er arbejde til de 50 medarbejdere. Nogle af dem vil dog sandsynligvis blive midlertidigt overflyttet til Nørlund Træs andet savværk, Viskum Savværk i Tjele.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078