23948sdkhjf

Nørlund Savværk har genoptaget arbejdet

Selve savlinien på Nørlund Savværk er uberørt af mandagens brand. Det betyder, at opsavningen af råtræ blev genoptaget i et vist omfang allerede tirsdag.
En meget voldsom brand hærgede mandag den 21. maj 2012 kort efter kl. 19 det ene sorteringsanlæg på Nørlund Savværk.

Ingen mennesker led alvorlig skade, men 4 medarbejdere blev kørt på Ålborg Sygehus til observation for røgforgiftning. De er alle udskrevet og uden mén, oplyser Nørlund Træs direktør, Kim Thisted.

- De fire medarbejdere havde gjort en heroisk indsats for at bekæmpe branden og for at holde branden i ave indtil brandvæsenet kunne nå frem, men desværre var branden for voldsom og anlægget, inklusiv bygning, brændte ned til grunden.

Brandårsagen er indtil videre ukendt.

Berørte ansatte overføres til Viskum Savværk
Selve savlinien på Nørlund Savværk er uberørt af branden, og den primære produktion, hvilket vil sige selve opsavningen af råtræ, kan allerede fra tirsdag d. 22. maj genoptages i et vist omfang. Den samlede produktionskapacitet på savværket vil i en periode være negativ påvirket af branden, men leveringsmulighederne vil være intakte, forsikrer Kim Thisted.

Ved en forenklet, men i sagens natur mindre optimal, drift på Nørlund Savværk, vil det samtidigt være muligt ret omgående at overflytte en del af den tabte sorteringskapacitet til det tilhørende Viskum Savværk, om end omkostningerne herved vil være højere.

- Det betyder samtidig, at beskæftigelsesmulighederne for de ansatte, der er berørt af branden på sorteringsanlægget på Nørlund Savværk, indtil videre overførestil beskæftigelse på Viskum Savværk. Det vil herefter i en periode være deres faste arbejdssted, oplyser Kim Thisted, der tilføjer, at sorteringsanlægget er omfattet af fuld- og nyværdiforsikring samt driftstabsforsikring.

- Til vores kunder og råtræleverandører anmoder vi om opbakning i situationen, hvilket allerbedst ydes gennem uforandret samhandelsforhold, hvor vi fra Nørlund Træs side vil arbejde maksimalt for at minimere de ulemper, som effekten efter branden i sorteringsanlægget må bringe i den kommende tid, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078