23948sdkhjf

Hammel gafler stærk brancheprofil

Hammel Furnitures nye våben til vækst hedder Torben Villadsen. Den seneste tilføjelse til den østjyske møbelproducents bestyrelse kommer med 25 års erfaring fra branchen, heraf har han tilbragt de seneste syv som adm. direktør hos Lars Larsen Group-ejede Actona Company, hvor han fratrådte ved udgangen af 2020.

– Vi er meget stolte over og glade for at kunne tiltrække en kapacitet som Torben Villadsen til Hammels bestyrelse. Vi er på en vækstrejse, hvor det er afgørende at have gode rådgivere og rollemodeller med ombord. Torben er begge dele, han ved meget om at skabe succeser og kommer i den sammenhæng med en række væsentlige kompetencer. Vi glæder os til at kunne trække på hans enorme erfaring indenfor blandt andet e-handel og eksport, udtaler adm. direktør Jens-Ole Staghøj.

I front for en vækstraket

Torben Villadsen tiltrådte posten som topchef hos Actona i slutningen af 2014. Siden er virksomheden vokset fra 20 til 1.400 medarbejdere, mens omsætningen er løftet fra 1,1 mia. i 2013/14 til 1,8 mia. kr. i 2019/20, der blev et rekordår for den Holstebro-baserede møbelproducent. Og nu er Torben Skov Villadsen altså klar til at kaste kræfterne ind i en noget mindre organisation.  

– Hammel Furniture er en spændende virksomhed, der har udviklet sig meget igennem de sidste år. Jeg er meget enig med Hammel Furnitures ledelse og ejerkreds i, at virksomheden har et stort potentiale for fortsat udvikling. Jeg glæder mig til at give mit beskedne bidrag til at realisere de visioner og planer, der er for Hammel Furniture i de kommende år, forklarer han om baggrunden for at takke ja til posten.

–  Hammel Furniture bygger på gode danske håndværkstraditioner kombineret med effektiv produktion. Det er en arv, som jeg har stor respekt for, og som jeg ser frem til at være med til at fastholde og udvikle, fortsætter han.

Et mærkeligt år

Hammel Furniture har endnu ikke offentliggjort årsregnskabet for 2020, men 2019 blev et hårdt år i det østjyske, hvor bundlinjen blev mere end halveret, og resultatet før skat landede på 733.974 kr., mens omsætningen til gengæld voksede.

Bundlinjedykket skyldtes især integrationen af Findahls Møbelfabrik, som Hammel overtog i 2018, hvilket krævede en hurtigere sammenkøring af de to virksomheders IT-systemer, end man havde forventet.

– Vi blev simpelthen nødt til at fremrykke den investering, og i og med det var meget vigtigt for os at opretholde driften imens, kostede det noget på ressourcerne; til gengæld er vi nu kommet fuldt i mål med både den organisatoriske og den driftsmæssige integration, og begge produktioner kører rigtig godt, fortalte Jens-Ole Staghøj i den forbindelse.

Den vellykkede integration betød, at 2020 startede rigtig godt for Hammel, og med coronapandemiens indvirkning på det generelle møbelsalg, er der således god sandsynlighed for, at møbelproducenten snart kan præsentere et årsregnskab med fremgang.  Ifølge virksomheden selv er man kommet igennem pandemi-året ved hjælp af vedholdenhed og sammenhold.

– Vi føler os godt rustet til fremtiden. Det sidste år har været en mærkelig sammenblanding af krisestyring, høj vækst, knaphed på råvarer og en verserende sundhedskrise, men nu fornemmer vi endelig lys for enden af coronatunnelen. Vi har mange spændende opgaver i støbeskeen, som vi glæder os til at tage fat på og løfte sløret for. Vi ser fremad med stor fortrøstning, slutter adm. direktør Jens-Ole Staghøj

Torben Villadsen afløser Svend Hansen i bestyrelsen, da han har ønsket at trække sig tilbage og nyde sit otium.

- Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Svend for mange års tro tjeneste i Hammels bestyrelse og ønsker ham alt godt fremover, udtaler Jens-Ole Staghøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109