23948sdkhjf

International pris til norsk/dansk samarbejde

Designer Linn Anna Bjørk og møbelproducenten Onecollection har vundet en Wallpaper Award for stolen ”Warning”.
Da årets Wallpaper Awards blev uddelt tidligere på måneden, var den unge norske designer, Linn Anna Bjørk, og Ringkøbing-virksomheden Onecollection blandt vinderne.

Prisen blev tildelt for den stabelbare stol ”Warning”, som er et studie i, hvor lille en mængde træ, der skal til for at skabe en stærk og stabil stabelstol.

Linn Anna Bjørk fortæller, at stolen er inspireret af japanske papirfoldeteknikker og en simpel advarselstrekant.

- ”Warning” skal ses som en reaktion på overforbruget i verden med nøgleord som bæredygtigt design, økologi og effektiv brug af materialer. I modsætning til nutidens køb-og-smid-væk samfund, hvor ufatteligt mange produkter skabes med henblik på kortvarig brug, er ”Warning” designet med afsæt i bæredygtighed, forklarer designeren.

Årets Wallpaper Award er Onecollections anden. Den første modtog firmaet i 2010 for relanceringen af Finn Juhls “Baker”-sofa, men glæden er ikke mindre denne gang:

- Vi er glade for, og stolte over, at modtage denne Wallpaper Award. Vi faldt for stolen, første gang vi så den, siger Henrik Sørensen, partner hos Onecollection.

Udover Onecolletion har også Gubi og ByKato/Brødrene Andersen vundet en Wallpaper Award i år. Læs mere i artiklerne: International anerkendelse til Gubi og Dansk design triumferer i London
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063