23948sdkhjf

Møbelinvesteringer blev dyre for kapitalfond

Dania Capital kæmper med røde tal efter at flere investeringer er gået skævt. Blandt andet mistede fonden hele sin investering i de to selskaber Biva og Hammel Møbelfabrik.
Dania Capital er hårdt ramt af den økonomiske afmatning og kæmper med røde tal hos næsten alle porteføljeselskaberne.

Fonden blev stiftet i 2003 med formålet om at investere i virksomheder, der er leverandører til byggeriet. Siden er mange af investeringerne gået skævt.

- Udgangspunktet for Dania Capital var et forholdsvis snævert investeringsmandat, hvor investeringer skulle foretages i virksomheder med relation til bygge- og anlægsbranchen. Som bekendt er denne branche kendetegnet ved at være en af de brancher, der er hårdest ramt af finanskrisen og den økonomiske afmatning, siger partner og finansdirektør, Anders Bruun-Schmidt, til dagbladet Børsen.

Fire af seks investeringer er tilbage
I alt har fonden siden starten foretaget seks investeringer. Herunder hører Biva og Hammel Møbelfabrik, hvor Dania mistede hele sin investering. Det skete, da Biva i januar 2009 blev tvangsovertaget af den islandske bank Straumur, og Hammel Møbelfabrik gik konkurs senere samme år.

Tilbage er Novenco, Novenco Fire Fighting, Wiking Gulve samt Kuben, der er opsplittet i flere selskaber.

Kuben Ejendomsadministration har underskud, men blev solgt i begyndelsen af 2010, mens Kuben Management og Kuben Byg begge har overskud på driften. Wiking Gulve og de to Novenco-selskaber befinder sig i konjunkturfølsomme brancher, og ifølge der leverer til skibsindustrien, og ifølge Anders Bruun-Schmidt afspejler det sig til dels i de økonomiske resultater for 2009.

Han ser dog noget lysere udsigter på lidt længere sigt – blandt andet som følge af betydelige omkostningstilpasninger:

- Selvom det ikke kan læses i regnskaberne, er virksomhedernes forudsætninger bedre – men markant bedre resultater er afhængige af bedre konjunkturer i de brancher, virksomhederne bevæger sig i. I den forbindelse er det positivt, at selskaberne kun har almindelig driftsfinansiering, men ingen akkvisitionsgæld at skulle servicere, siger Anders Bruun-Schmidt til Børsen.

Om Dania Capital
Dania Capital har ifølge Børsen et kapitaltilsagn på knap 800 mio. kroner, hvor Realdania er den eneste investor.

Fonden ændrede i 2007 strategi fra at fokusere på bygge- og anlægssektoren til også at købe op i industri, handels-, distributions- og servicebranchen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485