23948sdkhjf

Reddet fra storbrand af vågen medarbejder

Bordpladefabrikken Mølballe ramt af brand, som kun tilfældigvis blev opdaget tidligt.
Var det røg, man kunne se fra siloen? Eller bare lidt af den sædvanlige omgang støv?

En årvågen medarbejder, som forfulgte en ganske svag fornemmelse, kan nu høste stor taknemlighed på sin arbejdsplads, bordpladefabrikken Mølballe. Onsdag formiddag udbrød der brand i en silo, og var det ikke blevet opdaget tidligt, tror medejer Kalle Aaquist, at det kunne være gået grueligt galt.

- Det har kæmpe betydning, for havde han ikke fornemmet og opdaget røgen, havde ilden ulmet længe. Siloen er lavet af galvaniseret stål, og bliver den rigtig varm, kan man forestille sig, at den kollapser, siger han til Wood Supply.

Og var siloen kollapset, så forestiller han sig, at glødende spåner var blevet spredt.

- Og så kunne der virkelig være gået ild i noget. Det er vores held, at medarbejderen var en smule opmærksom.

For normalt kan det sagtens fyge en smule med støv, og det kan være svært at se, om det er støv eller røg. Men den årvågne medarbejder fornemmede, at noget var galt på det, der lignede en ganske almindelig arbejdsdag på gulvet.

Ilde blev i løbet af onsdag slukket af brandfolk på 10 timer, og den startede formentlig i en motor, der driver et transportbånd, som fører spåner fra snedkeriet ned i siloen. Motoren blev fundet kulsort og forbrændt.

At branden ikke spredte sig fra siloen, betyder, at produktionen er upåvirket. Fordi spånerne kom fra hårdt træ, var ilden svær at slukke, og derfor blev den nærmest blev fyldt op med vand. Det skabte en dejagtig masse af våde spåner, som det tager mindst et døgn at suge ud.

Når det er sket og siloen er klargjort til brug, kan produktionen genoptages. Snedkeriets drift afhænger af, at værkstedsstøvet suges ud i en silo.

- Så umiddelbart er vi sluppet ret heldigt og mister måske et par dages produktion på den konto, som vi selvfølgelig vil hente ind, siger Kalle Aaquist. Lettet.

Branden sker samme dag som Wood Supply kunne fortælle, at Mølballe har præsenteret sit største overskud i 10 år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078