23948sdkhjf

Stille juledage i Crate Nordics forsøgsbutik

Den unge møbelhandelsplads på web forsøgte sig med juleåbent i egen butik.
Crate Nordic startede som en handelsplads på web i sensommeren i år, og visionen er, at mindre producenter af kvalitetsmøbler, som producerer lokalt, skal kunne finde sine kunder direkte uden om et detailled.

Nu har møbelhjemmesiden netop afsluttet et forsøg med en pop-up butik i en kælder i Teglgaardsstræde i Københavns middelalderkvarter. Pop-up butikken holdt åbent 2-13. december, og butiksforsøget var en del af en pågående eksperimentfase for den unge forretning.

Folkene bag Crate Nordic ville undersøge, om en fysisk butik i fremtiden måske kunne være en mulighed for at understøtte webkonceptet. Hjalte Betak, en af stifterne bag Crate Nordic, tror dog næppe, at eksperimentet faldt ud til fordel for en fysisk butik i fremtiden, erkender han.

- Det var egentlig mere stille, end vi havde troet. Måske var det en blanding af mange juletilbud i øjeblikket og et stort udbud af julemarkeder og andre alternativer.

Til gengæld har dagene med pop-up butikken tilfredsstillet Crate Nordic-folkene med mange interessante møder. Både slutkunder og producenter og pressefolk har været inviteret forbi for at høre om konceptet.

Men idéen om en fysisk butik, som trækker folk ind fra gaden, er altså ikke blevet styrket efter 12 dage med en forsøgsbutik. Og det ligger måske også i selve konceptet, at det ikke skal være sådan.

- For man kan jo sige, at hele webplatformen også er et opgør med traditionel retailing, og de rigtigt mange udgifter, der hænger sammen med at have en fysisk butik. Så det gav rigtig fin mening, at det var 12 dage og ikke et halvt år, vi havde bundet os til, siger Hjalte Betak.

Han erkender dog også, at der stadig er behov for, at kunderne kan se og røre ved de møbler, som de overvejer at købe. Derfor overvejer Crate Nordic, hvordan man bedst imødekommer det behov.

- Det bliver nok ikke noget permanent sted, men måske fælles showcases, som flytter rundt på messer og lignende arrangementer. Vi er langt fra sikre på nogen form endnu. De overvejelser er en del af den proces, vi i er i nu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11