23948sdkhjf

Bila hylder den nye arbejderklasse

Robotter er produktionsvirksomhedernes nye arbejderklasse. Det mener Bila, der som eneforhandler af Kawasaki industrirobotter rådgiver og leverer automatiseringsløsninger til det danske og skandinaviske marked.
- Når vi leverer en løsning til en kunde, er det i virkeligheden et spørgsmål om, at vi effektiviserer produktionen og frigør menneskelig arbejdskraft fra ensidigt gentaget arbejde, fortæller Uffe Sass-Petersen, salgschef hos Bila.

Robotten overtager de opgaver i produktionen, som slider på mennesker – for eksempel gentaget arbejde og tunge løft. Det er industrialiseringens tanke om effektivisering uden negative sideeffekter som nedslidning, ødelagte lunger og lignende.

- Vi tager reelt blot næste skridt i masseproduktionens udvikling, der startede for godt 100 år siden, supplerer Uffe Sass-Petersen, - nu indsætter vi en ny arbejderklasse, der kan holde til det fysisk hårde arbejde i industrien, nemlig robotterne.

Working Class
Derfor arbejder Bila med konceptet ”Working Class”. Robotterne er den nye arbejderklasse, og samtidig er det et førsteklasses stykke arbejde, de udfører, fordi robot og opgave er tilpasset hinanden i Bilas løsninger. Robotten som arbejder går i ét med sine opgaver. Bila udvikler hele løsninger fra indledende rådgivning til overdragelse. Dermed sikrer Bila, at løsningen matcher opgaven – og virker fra den er implementeret. Bl.a. monteres testes løsningerne i Bilas egen testhal, inden de monteres hos kunden. Derfor vil Bila gerne love klassearbejde – både i deres løsninger, og i det arbejde, løsningen udfører for kunden fremover.

Fascinationen af produktionen
Bila har fundet tilbage til den fascination af produktion, arbejdere og maskiner, som herskede i industrialiseringens barndom, og som også kendes i propaganda fra de tidligere arbejderstater i bl.a. Østeuropa. Ideen om den stærke arbejder, der skaber værdi til fabrikken og samfundet – og det gælder for hele rækken af forskellige brancher, som Bila leverer automatiseringsløsninger til.

- Her er robotten jo den ”ideelle arbejder”. Den arbejder ufortrødent videre på den mest effektive måde. Den bliver ikke træt, holder ikke pause, men holder akkorden i et støt tempo hele dagen – eller døgnet, siger Uffe Sass-Petersen med et smil.

Bevarer af produktion i Danmark
Robotten er fleksibel og udholdende – og en mulighed for dels at bevare produktionen i et land som Danmark, hvor løn og omkostninger er høje. Dels sikrer det, at problemer med arbejdsmiljø ikke bare flyttes til lande med billig arbejdskraft og dårlig sikring af medarbejderne.

Robot og menneske i samspil
Så billedet fra forrige århundrede af den stærke arbejder med opsmøgede ærmer og strålende øjne bliver her i det 21. århundrede erstattet af en robot i samspil med mennesket, som er gjort fri af det nedslidende arbejde og kan tage sig af andre opgaver.

- Det er jo ikke arbejdskraft, der er allermest af for tiden, så lad os sætte en ny arbejderklasse ind til det hårde arbejde og bruge den menneskelige arbejdskraft til noget, vi mennesker er bedre til, slutter Uffe Sass-Petersen.

Kilde: Bila A/S

Læs mere om: Bila
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078