23948sdkhjf

5 år mere med PEFC i Danmark

PEFC international har nu officielt godkendt den reviderede danske PEFC certificeringsordning. Derved kan danske skovejere certificeret efter ordningen også de næste 5 år sælge deres træ med det internationalt anerkendte PEFC mærke.
Hvert femte år skal den danske PEFC certificeringsordning for bæredygtig skovdrift ses efter i sømmene for at sikre, at den forsat lever op til PEFC's internationale krav.

Revisionen af den danske ordning blev foretaget af en arbejdsgruppe nedsat af PEFC Danmark.

Et af PEFC Danmarks mål er at den danske PEFC ordning er en troværdig, omkostningseffektiv og brugervenlig certificeringsordning, som kan anvendes af hele spektret af skov- og ejertyper samt trævirksomheder i Danmark.

Resultatet er en langt bedre beskrevet ordning, hvor det fremgår tydeligt hvilke krav, der stilles - både til skovejeren, gruppeadministratorerne, virksomhederne og certificeringsfirmaerne.

Den nye ordning
Den nye ordning er bygget op omkring en række dokumentet. Selve systemets opbygning og de forskellige muligheder for at blive certificeret og hvilke kravsdokumenter, der skal anvendes, er beskrevet i Det Danske PEFC certificeringssystem for bæredygtig skovdrift . For eksempel skal skovejere, der ønsker at blive PEFC certificeret, opfylde kravene i dokumentet PEFC Danmarks skovstandard .

For at læse mere om PEFC - besøg www.pefc.dk

Kilde: TUN

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125