23948sdkhjf

Møbelmand tilbage i rette element

Efter en afstikker til træindustrien har Lars Hovgaard sat sig for bordenden hos NJA Furniture.
Hos NJA Furniture i Nors ved Thisted har man brugt sommeren til at opruste i ledelsen.

Allan Overgaard, administrerende direktør siden 2011, er fortid på fabrikken, som i stedet har ansat den tidligere Lighyears-medstifter og Stouby-medejer, Lars Hovgaard.

Han er dermed tilbage i møbelbranchen efter halvandet år hos Södra Interiør i Åbyhøj. Missionen er at genrejse en virksomhed, som i fyrretræsmøblernes storhedstid havde over 200 mand gående.

Et godt fundament
- Jeg tror på, at der er en fremtid for dansk møbelproduktion her i Thy. Vi er i dag 85 ansatte, men vi kan blive meget større. Produktionsmæssigt er der god plads, og der er et godt fundament at bygge på, siger Lars Hovgaard.

Han peger på, at NJA allerede for fire år siden tog konsekvensen af det faldende marked for fyrretræ. Under nyt ejerskab har virksomheden investeret i maskinparken og med succes introduceret saml-selv-møbler i mdf.

- Vi i kan lave meget med de maskiner, vi har, men det kræver, at vi tænker anderledes, og det er vi allerede begyndt på. Vi har for eksempel lavet små borde med stålstel, og det var utænkeligt for bare et par år siden, fortæller Lars Hougaard.

En mere åben ledelsesstil
NJA’s nye direktør beskriver sig selv som den spillende træner, der hellere vil besøge kunder og leverandører end at sidde bag skrivebordet i et stort direktørkontor.

- Heldigvis har jeg en god ledergruppe, så der skulle gerne blive tid til, at jeg kan komme ud. Jeg kan ikke sidde stille og trives bedst blandt kunderne og leverandørerne, så det er dér, jeg skal slå mine folder, forklarer Lars Hovgaard.

Internt bliver udfordringen at transformere en traditionel møbelfabrik til en moderne, salgsdrevet virksomhed. Det kommer til at medføre synlige forandringer for medarbejderne, som nu skal vænne sig til mindre hierarki og en mere åben ledelsesstil.

- På mit første pallemøde gjorde jeg meget ud af at understrege, at vi er ét stort hold, hvor alle er lige vigtige. Det er en stor forandring i en virksomhed, der har haft en noget anden traditionel kultur. Vi skal mindske afstanden mellem afdelingerne, og det gør vi ved at nedbryde siloer og sørge for, at døren altid er åben, siger Lars Hovgaard.

Og han mener det ganske bogstaveligt. Den nye direktør har således fravalgt eget kontor, og som en af de første synlige forandringer på fabrikken har han besluttet at fjerne væggen mellem to frokoststuer, som hidtil har adskilt funktionærerne og de timelønnede.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172