23948sdkhjf

Carl Hansen-direktør: Generationsskifte fordyres med millioner

Lukningen af den såkaldte formueskattekurs gør det dyrere for familieejede virksomheder at foretage generationsskifte.
Den 5. februar lukkede regeringen med øjeblikkelig virkning for den såkaldte formueskattekurs, og ifølge dagbladet Børsen har det skabt røre blandt landets familieejede virksomheder.

- Det er et slag, og det sætter os tilbage. Det er der ingen tvivl om, siger adm. direktør Knud Erik Hansen fra Carl Hansen & Søn.

Formueskattekursen har været brugt til at værdiansætte unoterede aktier. Nu hvor den er væk, kan de familieejede virksomheder se frem til at betale arveafgift af et væsentligt højere beløb.

Ifølge Børsen blev indgrebet foretaget i al hast på foranledning af skatteminister Benny Engelbrecht (S), men efterfølgende har flere anonyme regeringskilder været overraskede over, at indgrebet rammer alle de familieejede virksomheder, der gør brug af ordningen ved generationsskifte.

Det forventes, at indgrebet vil indbringe cirka 500 mio. kr. årligt til statskassen, og ifølge Børsen var det oprindeligt planen, at pengene skulle bruges til at finansiere regeringens nye vækstplan. Det er imidlertid siden blevet droppet, og hvad der nu skal ske i sagen, er uvist.

Hos Carl Hansen & Søn vurderer man, at et generationsskifte i møbelfirmaet vil blive fordyret med millioner efter regeringens indgreb, og virksomheden har derfor udskudt beslutningen om et eventuelt generationsskifte til efter folketingsvalget.

Link til artikel fra Børsen (kræver abonnement)

Læs mere om emnet i disse artikler fra februar 2015:
Tvivlsom hjemmel bag skatteindgreb
Carl Hansen-direktør: I yderste konsekvens flytter vi ud af Danmark
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094