23948sdkhjf

Carl Hansen-direktør: I yderste konsekvens flytter vi ud af Danmark

Ændrede regler for værdisætning af unoterede aktier ved et generationsskifte bringer sindene i kog i industrien.
Under overskriften "Regeringen lukker aktie-skattehul" udsendte skatteminister Benny Engelbrecht i sidste uge en pressemeddelelse om, at regeringen har besluttet at ophæve den såkaldte formueskattekurs, som er blevet benyttet til at værdiansætte aktier.

Ophævelsen sker ifølge Skatteministeriet for at lukke et hul i skattelovgivningen og samtidig sikre, at aktier beskattes af deres reelle værdi.

- Det her handler grundlæggende om fairness og om at lukke et decideret skattehul. Det sørger vi nu for. Gaver og arv skal beskattes til den værdi, de rent faktisk er værd. Det gælder også aktier. Og vi kan jo se, at der er kommet nogle helt skæve værdiansættelser ud af at have brugt formueskattekursen, sagde skatteministeren.

Kan blive nødt til at reagere
De nye regler medfører blandt andet, at familievirksomheder risikerer at betale en højere arveafgift i forbindelse med generationsskifte, og det møder kritik i industrien.

Dagbladet Børsen har talt med direktør Knud Erik Hansen fra Carl Hansen og Søn. Han fastlår, at den succesfulde fynske møbelvirksomhed i yderste konsekvens kan være tvunget til at overveje en udflytning:

- I yderste konsekvens flytter vi ud af Danmark. Hvis jeg kan se, at virksomheden ikke kan fortsætte, fordi vi bliver totalt rippet ved et generationsskifte, så vil jeg reagere, siger han til Børsen.

Direktøren oplyser, at han, som følge af de nye regler, er nødt til at genoverveje planerne om at lade sine to sønner overtage virksomheden.

Formueskattekursen er ophævet med fremadrettet virkning fra den 5. februar. Allerede gennemførte dispositioner bliver således ikke berørt, oplyser Skatteministeriet.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078