23948sdkhjf

Innovation Randers vil vokse med nyansættelser

Regnskabsåret 2014 bød på det største overskud siden årene før krisen. Nu sætter sovesofa-producenten yderligere turbo på udviklingen.
Med et positivt resultat efter skat på 14,4 mio. kr. blev regnskabsåret 2014 det mest indbringende for Innovation Randers siden 2007. Den stigende indtjening får dog ikke Randers-virksomheden – der også har datterselskaber i Kina og USA – til at slippe foden fra speederen.

- Udviklingen i det nye regnskabsår er fortsat positiv, og de første måneder viser en vækst på 7-8 procent i forhold til sidste år. Flere af de ting, vi lavede om sidste år rent afsætningsmæssigt, ser vi først effekterne af nu. Men vi skal fortsat geare op både i produktionen og administrationen, siger adm. direktør Morten Lind til Wood Supply.

Ligger det på vippen, er det Danmark
Han regner derfor med at øge antallet af ansatte i den danske afdeling fra de nuværende 40, ligesom der er planer om at opruste i den kinesiske produktion. Og netop den har dannet ramme om en vildfarelse, som direktøren gerne vil rydde af vejen.

- Jeg blev misforstået i en lokal avis, som citerede mig for, at produktion i Danmark koster det samme som i Kina. Sådan forholder det sig altså ikke, og det har jeg måttet forklare til kunder og kollegaer nogle gange. Det, jeg talte om, var nogle specifikke produkter, og dem kan vi lige så godt producere i Danmark, så det gør vi også. Men det er en konkret afvejning hver gang. Og selvfølgelig har vi det sådan, at hvis det ligger på vippen, så vælger vi at producere i Danmark, understreger Morten Lind.

Rettidig omhu som Mærsk
Han fortæller, at omsætningen steg med 17 procent fra 2013 til 2014. At overskuddet voksede i endnu højere grad skyldes en række interne justeringer.

- Vi foretog en række organisatoriske ændringer i slutningen af 2013 og starten af 2014 på en måde, som hr. Mærsk nok ville betegne som ”rettidig omhu”. Og det har så slået igennem på bundlinjen, ligesom vores datterselskaber også bidrager flot, siger Morten Lind og tilføjer:

- Specielt er vi tilfredse med, at vi igen også tjener penge på den primære drift i Innovation Randers, som har været presset under krisen. Medarbejderne har derfor løbet ekstra stærkt i 2014, hvorfor det også er nødvendigt at tilføre flere ressourcer for at imødekomme den fortsatte vækst.

Rystede ikke på hånden
Innovation Randers henter fortsat størstedelen af omsætningen på de to nøglemarkeder, som er Danmark og Tyskland. Især sidstnævnte blev hårdt ramt i kriseårene, hvor flere kunder tilsyneladende kiggede mod billigere løsninger.

Morten Lind pointerer, at Innovation Randers ikke rystede på hånden. Konceptet blev fastholdt, og det lønner sig i dag, hvor både gamle og nye kunder sætter gang i butikken.

- Og det er en af grundene til, vi vælger at geare op i både produktion og ansættelser. Vi vil ikke selv begrænse væksten, fastslår direktøren, som forventer et overskud på niveau med 2014-resultatet i det indeværende regnskabsår, når investeringsudgifterne er fratrukket den forventede vækst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069