23948sdkhjf

Kritik af den danske møbelindustri

Produktudvikler Artlinco kritiserer den danske møbelindustri for at mangle både viljen og evnerne til tværfagligt samarbejde om produktudvikling.
Artlinco beskæftiger ingeniører og designere og har gennem de sidste seks år arbejdet med mere end 136 komplekse produktudviklingsprojekter. Adm. direktør Robert B. Riedel og kreativ direktør Søren X. Frahm kritiserer nu den danske industri i almindelighed og den danske møbelindustri i særdeleshed for både at mangle viljen og evnen til tværfagligt samarbejde om produktudvikling.

- Ser man på den danske møbelindustri i øjeblikket, er der fortsat mange, der klarer sig dårligt på trods af, at vi har en højkonjunktur. Det skyldes simpelthen, at de ikke har viljen eller evnerne til at udvikle og producere møbler, som kunderne finder relevante. De laver det samme alle sammen. I stedet skulle de satse på at udvikle møbler, der har en selvstændig form. Møbler, som tilfører kunden en værdi på eget initiativ, som f.eks. nakkestøtter, der selv justerer højde i forhold til personen, der sidder i stolen, siger Søren X. Frahm, kreativ direktør hos Artlinco.

Et relevant møbel skabes gennem en kombination af fagområder, teknologi og trends – et tværfagligt samarbejde, der hjælper en producent til at tænke i helt nye baner. Robert B. Riedel slår fast, at tværfagligt samarbejde ikke nødvendigvis består i at hyre en ekstern samarbejdspartner, men blot at involvere en ny slags medarbejder – hente inspiration fra helt andre brancher eller udforske muligheden for nye underleverandører.

Artlinco samarbejder allerede med virksomheder fra den danske møbelindustri. Hammel Møbelfabrik har i samarbejde med Artlinco udviklet en ny serie reoler, der blev præsenteret på møbelmessen i Köln.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093