23948sdkhjf

Snedkeruddannelse gør indtryk på pigerne

Den offensive satsning under DM i Skills ser ud til at give pote for snedkeruddannelserne, som oplever flere positive reaktioner fra de nysgerrige besøgende.
- Vi oplever flere ”wauw!”-reaktioner fra de unge, som kommer forbi vores stand. De spørger meget til mulighederne for praktikpladser, arbejde og videreuddannelse, og så bliver de imponerede, når de ser, hvad man kan bruge håndværket til.

Thomas Langa Ogola er virksomhedskonsulent ved Snedkernes Uddannelser, og han har derfor travlt i disse dage under DM i Skills, hvor sekretariatet er repræsenteret med egen stand ved siden af de konkurrencestande, som skal vise faget frem for de mange tusinde besøgende.

Læs også: Snedkerfagene gør klar til offensiv i Aalborg

Travlheden har dog på ingen måde taget pippet fra Thomas Ogola, som gerne tager handsken op og forsøger at overbevise de besøgende om, at snedkeruddannelserne er en attraktiv vej at gå.

- Man har glemt at fortælle, at man sagtens kan læse videre, selv om man er håndværker – fx til arkitekt. Det skal vi fortælle de unge. Og vi skal fortælle dem, at faget består af en blanding af håndværk og eksempelvis programmering af maskiner, ligesom vi skal fortælle, at der også er startet muligheder op for at tage en international snedkeruddannelse, lyder et par af argumenterne.

Gør indtryk på pigerne
Thomas Ogola brænder tydeligvis for snedkerfagene, som hurtigst muligt skal knække den faldende kurve med manglende optag på uddannelserne, hvis de også i fremtiden skal have en fremtrædende plads i Danmark.

- Før jeg kom til Danmark fra Kenya for 20-21 år siden, kendte jeg især til landbrug og håndværk fra Danmark. Tænk på en mand som Wegner – hans møbler er verdenskendte og han var uddannet snedker. Nogle af de bedste designere er stadig danske. Derfor må faget ikke uddø, der er så mange traditioner, siger Thomas Ogola, som også skal overbevise de nysgerrige besøgende om, at snedkeruddannelserne ikke er det samme som at være tømrer.

- Når pigerne ser, hvor flot og dekorativt man kan arbejde som snedker, så er det noget, der gør indtryk. Der er masser af muligheder for at være kreativ som snedker, og det er en anden historie, vi skal fortælle de unge, som ofte tror, at tømrer er den eneste uddannelse, der beskæftiger sig med træ.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109