23948sdkhjf

Danske møbler er symbol for danske værdier

Hvad kendetegner egentlig de danske værdier, og hvordan kan man se disse i vores populære danske design? I denne artikel går vi lidt i dybden med dette emne. I Danmark har vi nogle meget specifikke værdier - som man sikkert har i alle lande - men nogle påstår, at disse værdier er at spotte i vores verdenskendte møbeldesigns.

De danske værdier

I Danmark har vi mange samfundsmæssige og kulturelle værdier - og selvom vi er et lille land, har vi bestemt gjort vores land verdenskendt for nogle af de værdier, som vi har opremset nedenfor.

Velfærdssamfundet

For eksempel har vi et velfærdssamfund, hvor vi tager os af dem, som har brug for hjælp. Vi har gratis uddannelse, gratis sundhedsvæsen og meget andet, som bliver betalt via vores skatter.

Dette system og den måde, hvorpå vi sætter systemet i værk, har fået opmærksomhed verden over og mange samfund indhenter inspiration fra os. Meget få hjemløse, ingen fattigdom og høj beskæftigelse er mange af de elementer, som tiltrækker opmærksomhed fra omverden.

Frisind og frihed

Foruden vores fantastisk velfærdssamfund, bygger vores danske kultur også på frisind og frihed. Ved første øjekast tænker man, at disse to begreber betyder det samme - hvilket dog ikke er tilfældet.

Frihed henviser til at alle individer har ret til at bestemme over deres eget liv og deres egne beslutninger. Yderligere har alle retten til at mene og tænke, som det passer dem, hvilket er fundamentalt for det danske demokrati. Frisind henviser derimod til, at alle kan gøre ovenstående og have deres frihed samtidig med, at alle er tolerante og accepterer hinanden og hinandens forskelle.

Danske værdier og møbler

Det kan måske være svært at se, hvordan disse danske værdier har noget som helst at gøre med danmark møbler. Det har de dog! For eksempel har vores frisind og frihed som folkefærd gjort alternative og ikoniske design mulige. Mange vil mene at præcis på grund af disse værdier, er vi i stand til at sætte os selv på verdenskortet, når det handler om møbeldesign. Frihed og frisind gør folk kreative og verdenskendte designere er pludselig født.

Yderligere har vi skabt et velfærdssamfund, som har været bygget op over mange år. Ved hjælp af dette velfærdssamfund, har vi været i stand til at uddanne og omfavne designere af alle slags. I Danmark har alle de samme uddannelsesmuligheder - hvad end de er søn eller datter af en bankdirektør eller en håndværker.

Send til en kollega

0.049