23948sdkhjf

Vælg en lokal bedemand

En bedemand med lokalkendskab er ofte det bedste valg. Der er en lang række praktiske ting, der skal klares, når en kær person er gået bort. I det tilfælde kan det give dig en ekstra tryghed, at bedemanden er en del af det nærområde, hvor den sidste afsked skal finde sted.

Tryghed er i det hele taget nøgleordet, når det kommer til en begravelse eller en bisættelse. Planlægningen og afviklingen af de øvrige praktiske ting skal foregå i en yderst følsom periode i den eller de efterladtes liv. Derfor er det simpelthen guld værd at have en erfaren og empatisk bedemand til at guide sig igennem hele processen.

Den erfarne bedemand er en fantastisk støtte

Som efterladt er der en lang række ting, som du skal forholde dig til på et tidspunkt, hvor du er i stor sorg,” udtaler John Hejslet, som er bedemand og medejer af den nordjyske Hejslet Begravelsesforretning. ”Vores forretning har eksisteret i over 200 år, så vi har samlet en god mængde erfaring i, hvordan vi letter de efterladtes byrder bedst muligt”, fortsætter han.

Vi er flere bedemænd i forretningen, og for os er det vigtigste faktisk at sørge for, at den afdøde får en værdig begravelse eller bisættelse,” forklarer John Hejslet videre. ”Det kan blandt andet gøres ved, at de efterladte er så afklarede og så trygge i hele processen som overhovedet muligt.”

Vi står altid klar med stor empati, gode samtaler og praktiske løsninger,” fortsætter han. ”At vi kan lette de efterladtes bekymringer ved at klare mange af de praktiske opgaver, er en virkelig stor hjælp for dem, der er ladt tilbage,” slutter han og fremviser et katalog over, hvilke opgaver de kan være behjælpelige med at løse.

Et kendskab til lokalområdet er en fordel

Det kan på flere måder være en fordel, at bedemanden holder til i lokalområdet. Det kan det for eksempel være, fordi han eller hun kender til det område, som den afdøde boede i. Desuden har bedemanden god kontakt til de øvrige fagpersoner og instanser, som skal kontaktes i forbindelse med et dødsfald.

Det betyder blandt andet, at bedemanden nemt kan sætte sig i forbindelse med en præst, en blomsterhandler, en restaurant eller en café, afdødes bank og de kommunale instanser, der også skal orienteres. Om vores bedemænd skal stå for en begravelse i Vester Hassing eller en begravelsesceremoni i Dronninglund, så er Hejslet i den grad de rette.

De efterladte kan naturligvis selv afgøre, hvilke kontakter og så videre bedemanden skal tage sig af. Det kan være alt eller intet – eller et sted derimellem.

Det trygge forløb for de efterladte giver ofte den fineste sidste afsked med den afdøde.

Send til en kollega

0.063