23948sdkhjf

Bæredygtige genbrugsprojekter

Bæredygtighed, klimabevidsthed og ressourcebesparelser er meget anvendte ord i disse tider. Hvis vi genbruger i højere grad, kan vi både gøre noget godt for kloden og vores pengepung. Så hvis du går og planlægger kreative projekter til hjemmet, kan du med fordel anvende genbrugsmaterialer. Her kommer tips til bæredygtige genbrugsprojekter og et nærmere kig på begreberne bæredygtighed og genbrug.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er et ord på alles læber for tiden. Men hvad dækker det egentlig over? Bæredygtighed refererer til at bruge så få ressourcer som muligt og dermed skade miljøet så lidt som muligt ved fx at genbruge ressourcer. På den måde bliver det et mere cirkulært system, der ikke tærer på jordens ressourcer og gør betingelserne værre for fremtidige generationer.

Genbrug

Genbrug er, som ordet antyder, at bruge noget igen. Det er ressourcebesparende, hvis man kan bruge noget, der allerede er produceret og på den måde undgår at producere nye materialer eller produkter. Det er blevet meget almindeligt at købe brugt eller secondhand i stedet for at købe helt nye ting, da man ofte kan få fingrene i ting, der nærmest ikke er brugte til en brøkdel af den originale pris.

Genbrugsprojekter

Genbrugsprojekter er i al sin enkelthed at genbruge materialer eller ting til at skabe nye ting. Dette er en miljøbevidst måde at udnytte de ting, der allerede eksisterer til at lave kreative og personlige løsninger, som ingen andre har. Derfor kan man skabe et helt unikt hjem eller personlige gaver, som skiller sig ud fra mængden af masseproducerede ting.

Idéer til at genbruge materialer

Hvis du gerne vil være kreativ med genbrug, er der et hav af forskellige projekter, du kan give dig i kast med. Her kommer en liste med forslag og inspiration:

  • Møbler: Du kan male, sætte nye greb på og sætte tapet på bagbeklædningen. Du kan også bruge møbler på andre måder end deres oprindelige formål. Træet kan anvendes til andre formål eller du kan tage skufferne ud af et møbel og bruge dem som opbevaringskasser eller hylder på væggen. Det er også meget populært at lave møbler ud af gamle paller til både indendørs og udendørs brug.
  • Konservesdåser: Konservesdåser kan bruges til opbevaring eller som plantekrukker. Tag etikkerne af, vask dem og mal og dekorér dem.
  • Gamle og slidte stykker tøj kan bruges som klude til at gøre rent, pudse bil eller lignende. Du behøver blot at klippe dem ud i mindre stykker.
  • Glasflasker: Du kan bruge glasflasker som lysestager eller vaser. Det kan fx være en vinflaske. Du kan vælge at male og/eller dekorere flasken, men ellers kan den også stå som den er. Når stearinet drypper lidt ned af flasken, giver det en flot effekt.
  • Æggebakker: Æggebakker kan både bruges som lydisolering, men også som potter til forspiring af frø. Fyld jord i æggebakken og plant frøene. Når de er vokset lidt, kan du plante dem ud i jorden med æggebakken, som nedbrydes naturligt i jorden.

Hvis du er blevet interesseret i kaste dig ud i en masse genbrugsprojekter, så tag et hurtigt og nemt lån og få råd til både materialer og værktøj eller hvad du ellers står og mangler til at komme i gang.

Send til en kollega

0.031