23948sdkhjf

Størstedelen af danskerne støtter den grønne affaldssortering

Interessen for genbrug er meget stor. Det gælder både i forhold til sortering af madaffald, plastik og andet. Og snart vil fremtiden byde på endnu mere affaldssortering med 10 typer af affald.

I Danmark har vi et mål om at genanvende omkring 60 procent af vores affald inden 2030. Det er besluttet af regeringen. Og i fremtiden vil der derfor også komme endnu mere affaldssortering, end det, vi har i dag. Snart skal vi nemlig sortere 10 typer af affald, og deadline for de nye affaldssorteringssystemer for kommunerne er sat til juli 2023. Generelt er danskerne dog glade for at sortere deres affald og genbrug. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen. Mere end ni ud af ti danskere vil gerne aflevere deres brugte plastik emballager til genbrug, og fire ud af fem danskere støtter op om grøn affaldssortering.

Genbrug og affaldssortering skåner miljøet

Plastik er anset som et af verdens helt store miljøproblemer. Faktisk er produktionen af plastik steget siden 1950’erne fra omkring 2 til 460 millioner tons om året. Og det meste af det plastik, som bliver produceret i dag, ender ude i skraldespanden. Men ifølge den nye undersøgelse, så vil danskerne meget gerne bidrage til genbrug af plastik ved f.eks. at vaske produkter af plastik og bruge dem eller sortere dem rigtigt i affaldsspandene. Affaldssortering er blandt de vigtigste initiativer i vores forsøg på at skåne miljøet og løse klimakrisen, og det skåner miljøet for meget unødvendigt udledning af CO2 direkte ud i atmosfæren. I dag sorterer vi både mad, pap og papir, metal og plastik. Hele 48 procent af vores husholdningsaffald bliver sorteret, og det betyder, at det går markant fremad med at sortere affald i Danmark. Og endnu flere ambitiøse mål er på vej.     

Optimer din affaldssortering i hverdagen

Du har mange gode muligheder i dag for at effektivisere din affaldssortering. Det kan du bl.a. gøre med affaldsbeholdere i forskellige farver. Det gør det lettere i hverdagen at få sorteret dit affald korrekt. Du kan også gøre din affaldssortering praktisk og finde gode løsninger ved at vælge skræddersyet affaldssorteringssystemer. F.eks. kan du få affaldsspande til under vasken, som du kan trække ud efter behov.

Det betyder også, at dit affald er gemt væk og ikke fylder i rummet. Med et sorteringssæt med låg kan du også nemt undgå den ubehagelige lugt af affald. Der er rigtig mange gode løsninger med bl.a. stativer og affaldsbeholdere med hjul. På den måde kan du hurtigt finde den rigtige løsning, som passer til dig og dine specifikke behov. De praktiske affaldssystemer kan også bruges på din arbejdsplads, hvor du kan gøre sorteringen af affald nemmere. Du finder spande og beholdere i forskellige størrelser, farver og designs, så du kan vælge den løsning, som passer bedst til din arbejdsplads. Ofte er en virksomhed eller et lagerplads fyldt med varer, og her bør affaldsspandene ikke stå i vejen og være til gene. Beholdere med hjul kan nemt skubbes væk og rykkes rundt på efter behov.

Send til en kollega

0.016