23948sdkhjf

Gør din virksomhed til et rart sted at arbejde

I takt med at alt skal gå hurtigere og hurtigere, effektiviteten skal øges og bundlinjen styrkes kan det synes, som om noget går tabt rundt omkring på de danske arbejdspladser. Det store fokus på at levere og det faktum, at mange bliver målt på deres præstationer, bevirker, at flere og flere ikke trives på deres arbejdsplads og i værste fald går ned med stress. Her dykker vi ned i, hvad der kan være med til at gøre en virksomhed til et rart sted at arbejde, så læs med, hvis du er virksomhedsejer og synes, dine medarbejder hænger lidt med skuffen.

Der findes dog også mange gode arbejdspladser, hvor man har forstået, hvor meget det betyder, at de ansatte trives og har det godt, men alt for mange steder sker det lidt tilfældigt, hvem der bliver leder for en afdeling, og alt for ofte har lederne ikke de menneskelige kompetencer, der skal til for få medarbejderne til at yde deres bedste.

Skab gode forhold for de ansatte

Når det handler om at skabe gode forhold for de ansatte, kan man starte med at plukke de lavthængende frugter og sørge for noget ordentligt inventar fra f.eks. Ajprodukter.dk. Det betyder meget, at man har nogle gode arbejdsredskaber som f.eks. en kontorstol, der kan justeres på flere måder. Det kan synes som en lille ting, men undersøgelser viser, at det er vigtigt for medarbejderne, at der er parkeringspladser eller cykelstativer, hvor man kan sætte sin cykel. Her kan med fordel vælge et cykelstativ 5 cykler eller flere, hvis der er mere end fem medarbejdere, der cykler på arbejde.

Tilbyd produkter med rabat

En anden ting, man kan gøre for at glæde sine medarbejdere, er at tilbyde rabat på virksomhedens produkter. Er der f.eks. tale om en møbelforretning eller måske en trævareforretning, kan det være en mulighed dels at give medarbejderne en god rabat, men også at tilbyde dem andensorteringsvarer uden beregning eller til et symbolsk beløb. Dette skaber goodwill blandt de ansatte, men herudover kan det også være en fordel for virksomheden, da medarbejderne på den måde agerer som en slags reklame for produkterne, når de selv har dem i deres hjem.

Glem ikke at rose medarbejderne

Noget, som er ganske gratis, men som mange virksomhedsejere og ledere ikke tænker på kan have en betydning for, hvor rart det er at arbejde i den givne virksomhed, er ros. For den enkelte kan det betyde meget at få at vide, at man gør et godt stykke arbejde og at ens indsats er værdsat. Hvis man kun får at vide, når der er noget galt, kan det bevirke at medarbejderne tror, at virksomheden er utilfreds med indsatsen. Ros og anerkendelse motiverer og giver medarbejderne lyst og kræfter til at yde endnu mere, så her er der altså tale om en win-win situation.

Send til en kollega

0.031