23948sdkhjf

Overvejer du at varme dit hjem op med en pilleovn?

Der findes efterhånden mange forskellige måder at opvarme sit hjem på, og der udvikles også på disse metoder, således vi alle kan spare penge, samt spare miljøet for yderligere skader. Én af de løsninger, er ved opvarmning med en pilleovn.

Denne artikel vil give et indblik i, hvordan sådan en pilleovn gavner dit hjem, og hvad det koster at eje en pilleovn.

Fordele og ulemper ved pilleovn

En pilleovn kommer i mange forskellige afskygninger. Du kan eksempelvis få pilleovne med tilslutning til centralvarme, pilleovne med varmeflytning, konvektionspilleovne og indbygningspilleovne. Med andre ord findes der altså en pilleovn til ethvert forbrug, og til enhver smag, men når alt kommer til alt, er det jo interessant at se på fordelene og ulemperne ved pilleovne generelt.

Fordelene ved en pilleovn er eksempelvis:

  • Renere forbrænding, som ikke skader miljøet nær så meget
  • Knap så meget røg
  • God fordeling af varme
  • Minimal rengøring
  • Mulighed for at styre temperaturen med en app fra telefonen

Ulemperne ved en pilleovn kan være:

  • Dyr at anskaffe sig
  • Løbende service
  • Lyd fra blæseren i ovnen

Disse fordele og ulemper er blot et udpluk, men overordnet set, er der ikke nær så mange ulemper ved en pilleovn som ved andre varmeløsninger. Pilleovnen har et smart design, og kan fås så de passer ind i ethvert hjem.

Træpiller til din pilleovn

Sådan en pilleovn virker kun, hvis den har noget at brænde af. Drivkraften er træpiller, som kan købes hos diverse byggemarkeder, samt hos producenterne af pilleovnen også. Træpiller til pilleovn og pillebrændeovn er som udgangspunkt billige, men det er klart, at hvis du har et hjem på mange kvadratmeter, skal der også en del træpiller til at varme dit hjem op. Man kan gøre det, at man køber træpillerne i paller, og opbevarer dem et tørt sted indtil de skal bruges. Når man køber træpiller som palle, er de ofte billigere. 

Tag en snak med en specialist, så I kan afklare, hvilke gode ting en pilleovn kan gøre for dit hjem og dit forbrug. Specialisten kan samtidig også hjælpe med at afgøre, om dit hjem er bedst tjent med en konvektionspilleovn eller en pilleovn der er tilsluttet centralvarmen.

Send til en kollega

0.031