En dag i livet som tømrerlærling
Tømrerlærlingen Mikkel er på sin første arbejdsdag på sin nye lærlingeplads ved Thomsen Tage ApS. Han skal møde kl. 7.00 på byggepladsen. Her bliver han mødt af sin kollega, som viser ham rundt og forklarer dagens opgaver. De skal i dag lægge tag på et hus, som er ved at blive bygget. Dagens første opgave er at begynde at beklæde spærrene dem med tagpap. Herefter går de op på selve taget for at lægge tagstenene på plads og sikre dem med fugemasse og nails. Endelig afslutter de dagen med at rengøre byggepladsen for affald, så den er klar til næste dag. Klokken 16.00 slutter Mikkels første arbejdsdag, og han går glad hjemad - forventningsfuld om, at han nok skal lykkes overhovedet at få lov til at være en del af tømrerfaget. Da han kommer hjem, går han på computeren for at Se alle a-kasse priserne her. Som tømrerlærling vil han gerne sikre sig, at han får dagpenge, hvis han bliver ledig. Samtidig vil han have et overblik over a-kasse priser , så han får mest ud af sin løn.
En dag i livet som tømrerlærling
En dag i livet som tømrerlærling begynder typisk tidligt, fordi der er meget at nå. Det er også derfor, man står virkelig tidligt op. Briefingen, som Mikkels kollega gav ham i eksemplet, gør, at alle, der har deres daglige gang på en byggeplads, ved, hvad dagens opgaver er. Ofte vil der være flere forskellige opgaver, som skal laves på én dag, så det er vigtigt at have god overblik over sin arbejdsdag. Nogle dage kan være mere krævende end andre, og det er ikke sjældent at man bliver træt undervejs. Ens arbejdsdag typisk mellem 15-16.
Det er en god idé at være bedst om a-kasse priser allerede som tømrerlærling. Hvis man bliver ledig eller sygemeldt, er a-kassen en del af vejen tilbage på arbejdsmarkedet. Og det er brugbart for enhver håndværker, der vil ud og bruge sine hænder!
Hvor meget tager en tømrerlærling i løn?
En tømrerlærling i løn tager typisk mellem 70 og 95 kroner i timen og der er forskellige trin. Selvom man sikkert har meget andet, man gerne vil bruge sin løn på, bør man prioritere at være med i både fagforening og a-kasse. A-kasse priser varierer, så det er en fordel at sammenligne forskellige tilbud.
Hvor mange år varer en uddannelse som tømrer?
En uddannelse som tømrer varer typisk 3-4 år.
Nu har du måske fået en bedre forståelse for, hvordan livet som tømrerlærling ser ud. Det kan være et godt uddannelsesvalg, hvis du elsker at arbejde med hele kroppen - og især hænderne!