23948sdkhjf

Tre evner du kan forbedre fra sofaen

Det er faktisk muligt at forbedre ens evner, uden at skulle forlade hjemmet.

Al begyndelse er svær. Sådan lyder et gammel dansk udtryk, der handler om, hvor svært det er at tilegne sig nye evner. Et andet lyder “øvelse gør mester” og handler om, at man skal blive ved med at prøve, da man til sidst vil kunne mestre det. Sådan er det også med forskellige ting, og der er mange nye evner som man kan tillægge sig, hvis man gerne vil udvilke sin person.

Derfor har vi fundet tre ting, du kan lære direkte fra sofaen. På den måde kan du hjælpe dig selv med at performe bedre i dit arbejde eller privat. Der er nemlig evner, som hverken kræver det helt store setup eller evner for at man kan lære. 

Programmering og IT
Den første ting, der springer i øjnene, når man ser. hvad arbejdsgivere kigger efter i disse tider er IT-kundskaber. Her kan det være en kæmpe fordel, hvis man har kendskab til blandt andet office-pakken eller lignende på computeren. En anden ting er VBA-programmering i Excel, som kan være en afsindig god egenskab at tilegne sig, hvis man på et senere tidspunkt skal prøve nye udfordringer.

Lær VBA fra sofaen hos virksomheden Proximo, der tilbyder online-kurser i alt fra funktioner i Powerpoint til VBA-programmering i Excel. Her er det virkelig muligt at få “catchet op” med sine fagkundskaber i diverse computer-programmer. Derfor så overvej at lære VBA-programmering eller tag af de andre kurser, når du alligevel sidder i sofaen og ser fjernsyn.

2) Lær et nyt sprog
Noget andet. der kan gøres fra sofaen, og som er ganske gratis, er at lære et nyt sprog. Gennem app’en og hjemmesiden Duolingo er det nemlig muligt at lære en masse forskellige sprog eller forbedre sine kundskaber i de sprog, man allerede taler. Så hvis man har en eller anden brændende drøm om at lære italiensk eller kunne snakke med, når der tales fransk - så kan man komme igang med det på Duolingo. Det er ganske gratis at komme igang, og det findes på til smartphone, tablet og som desktop-version. På desktop-versionen har man stort set adgang til alle funktioner, mens man på mobile platforme måske skal købe sig til et par funktioner gennem Duolingo Pro. Dog kan man altid starte med gratis-versionen og lære et ny sprog fra sofaen.

3) Træn reaktionsevner og hukommelse med hjernegymnastik
Mange har også behov for at kunne håndtere en hel del opgaver på samme tid. Her er det vigtigt, at man konstant træner sin hjerne til at tænke klart og udsætter den for hjernegymnastik engang i mellem. Til det findes der mange forskellige applikationer til smartphones, der både gratis og for en vis pris kan hjælpe din hjerne med at tænke hurtigere og mere klart. Det kan blandt andet ske ved, at man laver en masse regnestykker på tid eller konsekvent udfordrer sin logiske og rationelle sans i forskellige tests. En anden ting man kan gøre for at tænke klart, er at meditere minimum ti minutter hver eneste dag. På den måde bliver man bevidst om sine sanser og bliver bedre til at tænke klart og træffe bedre beslutninger. 

Send til en kollega

0.047