23948sdkhjf

3 gode råd til en struktureret hverdag

Struktur er vigtigt.

En hverdag uden struktur eller faste rammer kan for nogle godt blive for uoverskuelig og kaotisk. Specielt hvis man har børn er det faktisk vigtigt at have nogle faste rammer, da børn trives bedst sådan. Derfor får du her 3 gode råd til at strukturere din hverdag.

Nødvendig prioritering
Det, som går galt for en del mennesker, er, at de har for meget at se til. Det er svært at strukturere en hverdag, hvis der slet ikke er tid til at sætte sig ned for at strukturere. Og hvis der ikke er tid til dét, er der højst sandsynligt heller ikke synderligt meget tid til det vigtige i hverdagen. Hvis man kan nikke genkendende til manglende tid, er det en god idé at sætte sig ned og få et overblik over, hvor meget man egentlig render at laver. Kig på hvad der er en nødvendighed, og hvad der måske kan skrues ned på, eller helt droppes. En liste over de ugentlige aktiviteter giver overblik over hvad der er vigtigt og hvad der er mindre vigtigt.

Få styr på din uge
Når der er ryddet lidt op i aktiviteterne, er det tid til at prøve at lave et ugeskema. At få visualiseret tidsplanen for hver enkel dag giver et fantastisk overblik, og hjælper til at kunne overskue forskellige opgaver. At kunne strege dem over, når de er udført, giver en følelse af lettelse. Når man er blevet rigtig god til at lægge præcise ugeskemaer, kan man begynde at sætte tid af til de forskellige ting, så man har noget at gå efter. Ved at vide hvor lang tid man bruger på de forskellige ting, kan man finde mere tid i hverdagen til de ting som virkelig betyder noget. En god måde at håndtere et ugeskema på, er ved at anskaffe sig en opslagstavle. Hvis man hænger den et sted hvor alle i familien kan se den, bliver den visuel for alle, så alle kan nyde godt af de nye rammer og den nye struktur.

Gør aftenen nemmere
En problematik som de fleste familier kender til, er aftensmad. Det kan være så besværligt at finde ud af, hvad man skal have at spise på den pågældende dag. Derfor kan en handletur også tage længere tid end den egentlig burde. Derfor er det en god idé at lave en madplan. Man sætter sig ned en gang om ugen, med hjælp fra resten af familien, og finde på måltider til de forskellige dage. Så når man skal handle er det nemt lige at kigge på madplanen, så man ved hvad man skal gå efter. Hvis man virkelig skal være effektiv, kan man skrive en handleliste ud for hvert måltid, så indkøbslisten allerede er skrevet.

Send til en kollega

0.015