23948sdkhjf

Kend til de forskellige fradrag og energitilskud

Der er penge at spare, hvis man tænker sig om.

Mange kender ikke til alle de penge, som de kan spare ved at være opmærksomme på de forskellige fradrag og energitilskud, som de kan få, når de renoverer, udskifter eller installerer nyt i deres hjem. De fleste renoveringer i hjemmet kommer med et ønske om at opgradere et udseende eller funktionaliteten i hjemmet, men det kan ofte også være en økonomisk god beslutning for eksempel at udføre energivenlige renoveringer.

Der er mange penge at spare specielt på el- og varmeregningen, hvis man tænker på miljøet. Dette er blandt andet tilfældet ved anskaffelsen af en varmepumpe. På varmepumpetesten.dk kan man finde ud af. hvilken varmepumpe der passer til ens eget hjem og hvilke varmepumper, som fungerer bedst. 

Energivenlige renoveringer er økonomisk rentabelt 
I Danmark har vi et mål om, at i 2050 skal Danmarks energiforbrug komme udelukkende fra vedvarende energi. Dette kommer af, at vi som land ønsker at nedsætte vores CO2-udslip for at passe bedre på vores planet, så den ikke går i fordærv hurtigere, end vi er færdige med den. Regeringen satte sig ned i 2016 med denne plan, og har flere delmål og forskellige deadlines. Dette er ofte kaldt 2020-planen. Dette har medført, at energiselskaberne hvert år skal kunne vise en vis energibesparelse hvert år. Energiselskaberne har derfor forsøgt at gøre energivenlige renoveringer rentable økonomisk, og det har medført, at man kan modtage tilskud på en masse renoveringer på ens hjem. 

Nogle af de renoveringer, som man kan søge energitilskud til, er blandt ved varmepumper. Udskifter man eller opgraderer sin eksisterende varmekilde, er det muligt at søge tilskud. Derudover man man hente tilskud ved at installere solceller eller jordvarme, skifte gamle vinduer ud med energivenlige ruder, isolere vægge og loft og anskaffe sig en cirkulationspumpe. 

Disse renoveringer er en god investering, ikke kun på grund af tilskuddet, men også fordi de ofte nedsætter ens varmeregning og energiregning. Det kan virke som et relativt stort beløb at lægge ud for, men i længden vil den økonomisk kunne betale sig, samtidig med at disse energivenlige renoveringer ofte også øger ens hjems værdi drastisk. 

Husk håndværkerfradraget 
Mange af de renoveringer, som giver dig energitilskud, indgår også i håndværkerfradraget. Dette er et fradrag, som er blevet indført for at gøre det mere attraktivt for private at gøre brug af håndværkere og opgradere sit hjem - hvilket vil øge attraktiviteten på boliger og sætte gang i det økonomiske system. 

Ved nogle af de ovenstående udskiftninger er det muligt at få trække håndværkerfradraget fra i skat. Det gælder alle energivenlige renoveringer, opgradering af energiforsyning, klimatilpasninger, tilslutning af bredbånd og installation af tyverialarm. Samtidig gælder fradraget også ved ydelser for børnepasning, vinduespudsning og almindelig rengøring. 

Håndværkerfradraget gør det muligt at få fradrag for op til 18300 kroner. Det vil altså sige, at du får et fradrag på op til 18300 kroner, som du bruger på nogle af de ovenstående renovationer. Man vil have muligheden for at kunne spare op op til 5000 kroner pr. person ved håndværkerfradraget. 

Send til en kollega

0.031