23948sdkhjf

Tjek nummerpladen på bilen før køb - og få alle de vigtigste oplysninger

Kigger du efter brugt bil? Og er du i tvivl om, hvad det er, du bør se på, før du underskriver en købsaftale? Så er det en god idé at checke nummerpladen på den bil, som du overvejer at købe.

Vi har her samlet de vigtigste oplysninger, som du kan se, når du tjekker bilens nummerplade.

Check nummerplader på de biler, som du kigger på og overvejer at købe. Hvis du gør det, kan du få mange vigtige informationer, som er meget relevante for dig, der overvejer at købe en brugt bil.

Registreringsnummer
En nummerplade er en plade med tal og/eller bogstaver, som sidder på alle køretøjer, som er registreret. Alle biler og køretøjer skal være registreret og forsynet med nummerplade, for at de er lovlige, og man må køre på dem på offentlig vej.

Nummerpladen viser køretøjets registreringsnummer. Du kan check nummerplader gratis på den bil, du ønsker at købe, ved at indtaste registreringsnummer på Tjekbil.dk. Når du checker nummerplader her får du blandt andet oplyst køretøjets art, årgang, stelnummer, nuværende ejer, motor, forbrug, hvornår køretøjet senest er synet samt den årlige grønne ejerafgift. Alt sammen vigtige oplysninger, som er meget relevante i forbindelse med køb af brugt bil.

Nummerplade ejer
Hvem ejer bilen? Du kan se den nuværende ejer af køretøjet, når du checker danske nummerplader. Du kan desuden se, hvornår bilen er købt fra ny og eventuelt, hvornår den er solgt igen som brugt bil.

Du kan også lave check af nummerplader med navn. Man ser af og til, at der kører biler rundt med særlige nummerplader, hvor der står et ord eller et navn eller lignende på. Disse særlige nummerplader med navn er også registreringsnumre, hvorfor du også kan slå dem op og få alle nummerpladens oplysninger.

Når du slår et registreringsnummer op, kan du både finde nummerpladens ejer, dvs. ejer af bil, motorcykel eller et helt tredje køretøj. Du vil få oplyst hvem den nuværende ejer er samt hvem der eventuel har pant i køretøjet.

Restgæld i bil
Når du laver et nummerplade check, får du oplyst, om der er registreret en pant i køretøjet. Her kan du se hvor stort et beløb, der skyldes samt hvem det er, der skylder disse penge. Du kan desuden se, hvor stort det oprindelige lån i køretøjet er samt lånevilkårene for dette lån. Her ser du også, hvem kreditor af lånet er.

Det er vigtigt, hvis der er pant i bilen, at man sørger for, at sælgeren får slettet denne pant inden man køber køretøjet. Hvis ikke sælger sørger for at slette pant i bil, kan du risikere, at gælden følger med, hvis du en dag køber bilen. Du skal derfor altid sørge for, at restgælden indfries og at pant i køretøjet bliver slettet inden ejerskifte.

Forsikring og syn på bil
Når du tjekker nummerpladen på et køretøj, får du oplyst, hvor køretøjet er forsikret, samt om forsikringen stadig er aktiv. Der står desuden også på hvilken dato, forsikringen er oprettet. Her kan du også se, hvad prisen på en forsikring til det specifikke køretøj er, som det står her og nu.

Ved et hurtigt tjek af registreringsnummer kan du i synsrapporter se, hvornår bilen sidst er blevet synet, og hvornår det næste syn skal være. Det er meget smart at se på disse oplysninger, så man kan sikre sig, at man ikke køber en bil, som mangler et syn, eller som skal synes med det samme, når man har købt den.

Tjek bil for fusk
Flere og flere private oplever, at de bliver snydt med kilometertallet, når de køber brugte biler. Det er - desværre - ikke ulovligt at ændre på kilometertallet, hvis bare man oplyser om det ved salg af køretøjet, men det er desværre ikke alle, der gør dette.

Derfor bør du altid tjekke bilen for fusk, inden du skriver under på en slutseddel. Når du checker nummerpladen kan du også se, om der er mistanke for snyd med kilometertallet. Du kan nemlig se, hvor langt bilen har kørt ved de forskellige tjek og syn og se, om det stemmer overens og er troværdigt.

Tjek altid bilen for pant, gæld, syn, forsikring, kilometertal samt stel- og registreringsnummer inden du køber den. Så er du på den sikre side. Du kan tjekke disse ting i en såkaldt nummerplade app. Tjekbil findes nemlig også som en app, hvor du kan lave gratis nummerpladetjek.

 

Send til en kollega

0.033