23948sdkhjf

Fordele ved en god isolering

Der følger en lang række af fordele med, hvis dit hus er godt isoleret.

Der findes stadig mange huse, hvor isoleringen ikke er udført korrekt eller blot mangelfuld. Det kan have store konsekvenser for dit hus, hvis der ikke er isoleret godt nok. På samme tid er det en mindre investering, der hurtigt vil betale sig tilbage på grund af besparelser på varmeregningen med mere. 

I denne artikel finder du blot nogle af de fordele, som en korrekt isolering medfører. 

Spar penge på varmeregningen
En af de største fordele ved effektiv isolering er de økonomiske fordele. Om du skal have bygget nyt hus eller have efterisoleret et ældre hus, er der penge at spare på dine varmeregning. En god isolering gør, at dit hus holder væsentligt bedre på varmen. Varmeregningen sænkes derfor markant, og du skærer samtidigt ned på dit CO2 udslip.

Bedre indeklima
En god isolering giver også dit indeklima bedre betingelser. Der bliver en bedre åndbarhed i din bolig, og du mindsker risikoen for fugtskader i boligen. Isoleringsmaterialerne er nemlig åndbare, og du undgår derfor mug, råd og skimmelsvamp. Du undgår derudover kondens på vinduerne og finder ikke sorte streger i loftet.

Den forbedrede isolering vil derudover også gøre lyden i dit hjem en del bedre, hvilket kan være en stor fordel, hvis du bor op ad en trafikeret vej eller jernbane.

Øger din boligs værdi
Hvis du får efterisoleret din bolig, giver du dig selv en større fordel, når huset skal sælges. Et hus med en god isolering, som holder på varmen og har en lavere varmeregning gør, at din bolig er mere attraktiv på boligmarkedet. En bolig med en lav varmeregning har altid bedre betingelser på boligmarkedet end et hus med dårlig isolering.

Hvilken form for isolering skal du vælge?
Der findes en række af forskellige former for isolering, og det kan derfor være uoverskueligt at vælge den isoleringsform der passer bedst til dit hus. Derfor kan du med fordel kontakte en professionel isolatør, som kan foretage en termografi af din bolig. Her kan isolatøren finde kuldebroer eller andre utætheder i din bolig og på baggrund af dette rådgive dig hen mod den bedste type isolering.

Der kan være stor forskel på de isoleringsmaterialer, som isolatørerne anvender. Et af de mere miljøvenlige valg, er papiruldsisolering, som både er allergi- og miljøvenligt. Denne type materiale er også yderst velegnet til lydisolering, og giver dig et tilfredsstillende resultat hver gang. Om det er isolering af loft eller anden hulmursisolering, opnår du resultater, som kan mærkes på varmeregningen.

Send til en kollega

0.016