23948sdkhjf

Sådan hjælper boligadvokaten

Boligadvokaten er din hjælp, når du skal købe bolig.

Når du skal købe en bolig, skal du huske, at den ejendomsmægler, du er i kontakt med, er sælgers rådgiver og ofte selv tjener et salær, der står i forhold til husets salgspris. Det vil sige, at du står i en sårbar position uden en rådgiver. Hvis du ikke er påpasselig kan du derfor let komme til at købe en bolig, der ikke lever op til dine forventninger. Det kan blive en både tidskrævende og dyr proces, som tager glæden væk fra boligkøbet. Læs her, hvordan du via rådgivning fra en boligadvokat, kan komme trygt gennem købsprocessen.

Ejendomsmægleren er ikke uvildig
Mange boligkøbere tænker ikke på, at ejendomsmægleren ikke er uvildig i sin rådgivning. Han eller hun vil gerne have solgt huset eller lejligheden for det betyder, at de får deres salær. De vil også gerne have, at prisen bliver så høj som muligt, for så bliver sælger tilfreds og deres salær stiger. Ejendomsmægleren er altså sælgers rådgiver gennem salgsprocessen. Det du som køber af en bolig mangler, er din egen rådgiver, der med viden og erfaring kan vejlede dig i forhold til købsprocessen. Det er her boligadvokaten kommer ind i billedet.

Brug en boligadvokat som rådgiver
En boligadvokat er en advokat, der har specialiseret sig i køb og salg af fast ejendom. Hun eller han har erfaring fra mange tidligere bolighandler og ved, hvor farerne kan ligge. De juridiske spidsfindigheder eller fejl bliver opfanget, når boligadvokaten nærlæser alle de dokumenter, der hører med til en bolighandel og det er ikke så lidt. Det vil tage presset fra dine skuldre, hvis du ved, at du får den rette hjælp og, at alt går juridisk korrekt for sig.

Tag advokaten med hele vejen
En boligadvokat har deltaget i mange bolighandler og har derfor stor erfaring med, hvad man skal holde ekstra øje med. Så tag din boligadvokat med ud og besigtige den bolig, du har udset dig. Han eller hun kan ligeledes gennemskue og oversætte tilstandsrapporten, så du forstår, hvad der egentlig står. Advokaten kan også kigge skødet igennem og se, om der er tinglyste servitutter eller lignende, der vil spænde ben for din brug af boligen og grunden. Med advokatens hjælp, kan du vurdere, om du skal genoverveje købet eller, om det ser ud til at være en god handel.

Inden købsaftalen underskrives
En anden ting, som det absolut kan anbefales at have en advokat med ind over, er købsaftalen. Det er sidste step i boligkøbsprocessen, og den skal der ikke være fejl i. Boligadvokaten vil gå den igennem grundigt, så du ved, at du ikke gør en dårlig handel, der kan koste dig både penge, tid og ærgrelser fremover. Det skal jo helst være en glæde at købe en ny bolig og ikke en årsag til bekymringer og ufrivillige og overraskende udgifter.

Advokatforbehold
Hvis du er i en situation, hvor det ikke er muligt at involvere en boligadvokat, inden du skriver under på købskontrakten, skal du huske at få indskrevet et advokatforbehold i købskontrakten og se at få kontaktet en boligadvokat. Når en købskontrakt indeholder et advokatforbehold, er du nemlig ikke bundet af kontrakten, hvis din advokat finder noget i kontrakten, der ikke er fordelagtigt for dig som køber. Kan din advokat ikke godkende købskontrakten er du således løst fra din underskrift uden, at det koster dig noget.

Advokatsamfundet garanterer et etisk kodeks
Når du skal vælge en boligadvokat, er det en god ide at sikre sig, at advokaten er med i interesseorganisationen Advokatsamfundet. Det er din garanti for, at advokaten arbejder ud fra et etisk kodeks, der sikrer, at det udelukkende er dine interesser, der varetages i købsprocessen. Med en boligadvokat får du din egen rådgiver og kan sove roligt om natten.

Send til en kollega

0.031