23948sdkhjf

Hvad laver en elektriker?

Inden for håndværkerfaget findes der en lang række af forskellige professioner, som det kan være svært at have overblik over. I denne artikel kan du blive klogere på elektrikeren, og hvilke arbejdsopgaver de varetager.

Helt overordnet så sørger elektrikeren for strøm og lys til alle former for bygninger. Om du skal have skiftet en stikkontakt eller ledning i din bolig, så står elektrikeren for arbejdet. Det samme gælder for mere komplekse løsninger til virksomheder eller institutioner.

Mange elektrikerfirmaer specialiserer sig også i mange forskellige retninger. Her kan der blandt andet være firmaer, som tilbyder opsætning af kameraovervågning, varmepumper eller automationsløsninger til boliger.

Elektrikeren er uundværlig
Elektrikeren kan lave meget mere end blot stikkontakter, faktisk kan vi ikke undvære dem i vores dagligdag. El er blevet så stor en del af vores hverdag, at vi nærmest ikke kan fungere uden. Hvis vores el-installationer fejler, så er det et begrænset antal, der selv kan ordne opgaven. Ikke nok med at man kan komme slemt til skade i arbejdet med el-installationer, så kan man også gøre problemerne værre end de er. Med en elektriker er du sikret et professionelt stykke arbejde, som ordner dine problemer både korrekt og sikkert. Og netop derfor er elektrikeren uundværlig.

Hvordan bliver man elektriker?
Uddannelsen varer cirka 4,5 år, hvor der veksles mellem skoleophold og praktik. Fra den første dag på uddannelsen får du muligheden for at få elevløn, hvilket typisk ligger mellem 9.500 kr. og 12.500 kr..

Hvis du ønsker at uddanne dig til elektriker, så er der uddannelsessteder i stort set hele Danmark. Undervejs på uddannelsen skal du også søge praktikplads, og netop praktikpladsen er vigtig, da du på de fleste uddannelser tilbringer mere tid i praktik end på skolen. Vær derfor godt forberedt, så du kan komme i praktik hos den virksomhed, du synes virker mest optimal for dig.

Hvilken elektriker skal jeg vælge?
I forhold til hvilken elektriker du skal vælge, så afhænger det af, hvad opgaven går ud på. Hvis der er tale om opgaver med klassiske el-installationer som stikkontakten, lys og lamper eller hårde hvidevarer, så kan du vælge alt fra den lokale elektriker til de større elektrikerfirmaer, da de fleste elektrikere sagtens kan varetage disse opgaver.

Skal du derimod have specialløsninger inden for diverse systemer, så kan det være en fordel at søge efter autoriserede partnere inden for systemet. Hvis du skal have sat diverse systemer i huset op på KNX, så er du bedst sikret med en KNX autoriseret partner end firmaer uden autoriseringen. Overvej, hvilke opgaver du skal have hjælp til, inden du ringer til den billigste eller nærmeste elektriker.   

Står du og mangler en elektriker i Thisted og omegn, så står SVEND KNUDSEN Elektrikeren Thy klar til at varetage et væld af forskellige opgaver. Elektrikeren Thy er autoriserede i KNX systemet, og har derfor stor erfaring med opsætningen og vedligeholdelsen af systemet.

Send til en kollega

0.031