23948sdkhjf

Efter fire årtier får Homag ny direktør: - Det et jo lidt en æra, der er forbi

Jan Weier vil sikre en virksomhed i den gamle ånd – men i en moderniseret udgave

Det er med en vis ærefrygt, at Jan Weier i september tiltrådte som ny administrerende direktør i Homag Danmark, der leverer træbearbejdningsmaskiner.

Han overtog stillingen efter Jørn Robdrup, der ikke er hr. hvem-som-helst:

Jørn Robdrup har været en del af virksomheden siden 1976, hvor den tyske producent åbnede sin afdeling i Danmark. Siden midten af firserne har han siddet på direktørposten, men er nu gået på pension i en alder af 70 år. 

- I starten var det en anelse angstprovokerende at skulle overtage posten, siger Jan Weier til Wood Supply.

- Det er jo lidt en æra, der er forbi. Efter så mange år vil ingen kunne lade være med at spørge sig selv: Hvordan kan jeg mon løfte den arv videre?

Modernisering af den gamle ånd
Trods bekymringer, der dog ikke har fået Jan Weier til at ligge søvnløs, har han taget imod udfordringen.

Siden sin opstart i september har Jan Weier frem til 1. november løbet parløb med Jørn Robdrup for at komme godt i gang. Nu er han alene på posten.

- Det har været utrolig værdifuldt for mig at kunne starte op ved siden af Jørn. Det har givet mig et indblik i maskinrummet og givet mig lidt tid til at se virksomheden an, så jeg kan analysere og reflektere, siger Jan Weier.

Selvom han ikke er færdig med at se virksomheden fra helikopterperspektiv, har han fundet frem til noget af det, der skal præge Homag fremover:

- Både jeg og hele branchen har stor respekt for det arbejde, Jørn Robdrup har gjort. Derfor skal det fortsætte i samme ånd – men i en moderniseret udgave.

Fremover skal der skydes ressourcer i at gøre Homag mere digital. Nogle processer i virksomheden foregår stadig analogt på papir, og det skal ændres.

Samtidig vil Jan Weier sætte endnu mere fokus på automation i de produkter, som Homag leverer til træ- og møbelindustrien.

- Der er lige nu stor mangel på arbejdskraft i industrien, og derfor skal vi gøre mere ud af at fokusere på maskiner, der kan erstatte menneskelig arbejdskraft, siger den nye direktør.

Stor stabilitet
De nye initiativer, som Jan Weier lægger på bordet, sker som konsekvens af, at han ikke er stødt på nogle brande, der skal slukkes i Homag.

- Det er en god og sund virksomhed med kompetente kolleger – både kulturen og strukturen er god. Der er ingen forandringer, der er nødvendige. Derfor kan jeg bruge kræfter på det, der kan gøre os til en endnu bedre forretning, siger den nye direktør.

Han nævner, at også dialogen med ledelsen i moderselskabet i Tyskland og med Jørn Ropdrup har været med til at skabe de rette rammer, så han som ny direktør kan fokusere på at forsætte udviklingen – ikke rydde op.

I Danmark beskæftiger Homag 24 medarbejdere. På verdensplan er tallet omkring 6500

Produktionen foregår på 14 forskellige lokationer. Homag er repræsenteret i mere end 100 lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079