23948sdkhjf

Fødevarekontaktmaterialer: Egenkontrol, risikoanalyse og systemopbygning (FØD21)

I alt DKK 5.700 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Syddanmark > Vejen Kommune
Periode(r)
19. maj 2021

19. maj 2021

Kurset er for dig der producerer eller forhandler fødevarekontaktmaterialer og skal opbygge og vedligeholde et egenkontrolsystem. Praktisk indgangsvinkel med skabelon.

Kurset for dig, der er ansvarlig for egenkontrolsystemet i virksomheder, der producerer, forhandler eller benytter materialer og genstande beregnet til fødevarekontakt, eller som bare vil vide mere. Kurset giver en indføring i kravene til egenkontrolprogrammer og lovgivningen bag, samt praktiske eksempler på udarbejdelse af egenkontrolprogrammer

Kursusudbytte
Kurset er ikke målrettet bestemte brancher, men giver en overordnet indføring i kravene til egenkontrol med afsæt i et enkelt modelsystem (systemet udleveres i Wordformat).
Efter gennemførsel af kurset vil deltagerne have en forståelse for de generelle problemstillinger og et kendskab til den relevante lovgivning, samt være i stand til at søge yderligere informationer til opbygning/udbygning af deres eget egenkontrolprogram.


Undervisningen er udformet som en generel introduktion med efterfølgende gennemgang af risici, regler, vejledninger og cases. Der indgår en række øvelser undervejs i forløbet.
Kursistmappen indeholder vejledninger og skabeloner til bl.a. overensstemmelseserklæringer, og alle materialer stilles til rådighed i elektronisk form, sammen med en supplerende dokumentpakke.


Kurset kan efter behov kombineres med kurserne FØD18, FØD19 og FØD20, der henholdsvis omhandler dokumentation af emballager, produktionsudstyr og køkkengrej.

Indhold

  • Oversigt over EU lovgivningen
  • Lovgrundlaget for kravet om egenkontrol og registrering
  • Registrering
  • Specifikke danske krav til dokumentation og
  • Overensstemmelseserklæringer
  • Kvalitetskontrol og kvalitetsstyring jf. 2023/2006/EF
  • Sporbarhed og tilbagekaldelse
  • Risikoanalyse, -vurdering og -styring (HACCP)
  • Opbygning af egenkontrolsystemer: fra det absolut nødvendige til ISO 9001 certificering


Efter kurset tilbydes deltagerne en ½ times gratis individuel sparring/rådgivning om egne problemstillinger.

Undervisningsadresse

FORCE Technology
Navervej 1
6600 Vejen

Send til en kollega

0.251