23948sdkhjf

3-dages kursus i varmepumpeteknik: Opnå fejlfrie varmepumpeinstallationer

I alt DKK 9.990 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Århus Kommune
Periode(r)
7. maj 2019

9. maj 2019

Kurset er til dig, der sælger, projekterer og installerer - og ønsker intensiv læring! Dette 3-dages kursus i varmepumpeteknik styrker dine kvalifikationer i at sælge, projektere og installere fejlfrie varmepumpeinstallationer. Du er måske ingeniør, installatør, maskinmester eller uddannet håndværker og arbejder i en installatørvirksomhed eller hos en producent, grossist, rådgiver eller lignende. Ud over at styrke dine kompetencer gør kurset dig klar til at blive VE-medarbejder, så din virksomhed kan opnå en VE-godkendelse.
Du kan, når du har gennemført dette kursus, deltage i prøven til "VE-uddannet medarbejder". Efter bestået prøve kan du varetage funktionen som ”VE-uddannet medarbejder” i virksomheder, der søger om VE-godkendelse efter den frivillige VE-godkendelsesordning under Energistyrelsen. Der er tale om en mundtlig prøve, der kun varer 20-30 minutter. Du må medbringe alle dine notater, opgaver og kompendiemateriale fra dette kursus eller fra andre varmepumpekurser mv. du har deltaget i. Prøven varetages af en censor fra Københavns Erhvervsakademi sammen med din kursusleder Svenn Hansen, Teknologisk Institut.

Hvorfor deltage?
Kursets formål er først og fremmest at sikre bedre varmepumpeinstallationer hos boligejerne, da undersøgelser viser, at kvaliteten i dag ikke er god nok, og da fejlbehæftede installationer i dag koster installationsbranchen og kunderne store beløb.
Ved at øge dine kompetencer i forhold til at sælge, projektere, dimensionere og installere fejlfrie varmepumpeinstallationer bliver du bedre til at sikre kvaliteten, og du undgår, at din virksomhed og/eller dine kunder skal bruge tid og penge på at håndtere garanti- og klagesager og at skulle rette op på forholdene.

Klar til VE-godkendelse
En VE-godkendelse er en frivillig ordning for dig, som monterer og installerer små vedvarende energianlæg, herunder varmepumper. Det er Energistyrelsen, som er ansvarlig for ordningen.
For at blive VE-godkendt er der nogle krav, virksomheden skal opfylde. Den skal bl.a. have en VE-uddannet medarbejder og et kvalitetsledelsessystem. Det er muligt for både montør og installatørvirksomheder at opnå VE-godkendelse.
Hvis din virksomhed beslutter at søge om VE-godkendelse og opnår godkendelse, vil kunderne kunne finde din virksomhed på: https://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/ve-virksomheder.


Udbytte

Praksisnær viden til at sælge, projektere, dimensionere og installere den optimale varmepumpeinstallation og forebygge fejl
Kompetencer, der gør dig klar til at blive godkendt som ”VE-uddannet” medarbejder
Indsigt i alle relevante aspekter af varmepumpeinstallationer for at sikre fejlfri installationer

Indhold bl.a.

Varmepumpeprincipper
Integration med varmefordelingssystemet
Varmepumpetyper, afprøvning og tests
Drift og automatik
Praktiske øvelser
Forebyggelse af fejl og mangler
Hvad siger lovgivningen?
Praktiske tips og fiduser
Service og vedligehold
Information om VE-godkendelsesordningen


Undervisere
Undervisere er teknikumingeniør Svenn Hansen, ingeniør Svend Vinther Pedersen, maskinmester Preben Eskerod og ingeniør Rasmus Borup, alle specialister i køle- og varmepumpeteknik og ansat på Teknologisk Institut.

Send til en kollega

0.18