23948sdkhjf

Højhusbyggeri i Aarhus

Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Århus Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Højhusbyggeri er hidtil mest blevet forbundet med udlandet, men det er måske ved at ændre sig. Flere højhusprojekter er i støbeskeen i Danmark, og vores hidtil højeste højhus, Herlev Hospital på 120 m, vi måske snart ser sig slået.

Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum. Højhuse er typisk også mere bæredygtige, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer, beregningsmodeller og stabilitetsteknikker gøre det muligt at bygge stadigt højere i fremtiden.

Udfordringerne ved højhusbyggeri ligger i skærpede brand- og tæthedskrav, vindlast, byggeteknik og konstruktioner, der tager hensyn til den øgede vægtbelastning, når man bygger i højden. Bygningen skal konstrueres, så man ikke mærker svingninger, når man opholder sig i den, samtidig med at man skaber mindst mulig turbulens omkring bygningen.

Aarhus Kommune fik i 2005 en højhuspolitik, som bliver revideret i 2016. Højhuspolitikken åbner især op for højhusbyggeri ved markante vejkryds og ved indfaldsvejene. Siden er udviklingen gået stærk også tæt på Midtbyen og i Aarhus Ø. Aarhus Kommune definerer i sin højhuspolitik et højhus som en bygning over 6 etager eller 20-24 m.

I Aarhus planlægger man blandt andet det 75 m høje Panorama i Ceres-byen, Sky Tower på 30 etager i Skejby samt to højhuse på henholdsvis 15 og 19 etager på Frederiks Plads. Andre højhusprojekter planlægges på Katrinebjerg og i Aarhus Ø.

Undervisningsadresse

Helnan Marselis Hotel
Strandvejen 25
8000 Aarhus C

Send til en kollega

0.362