23948sdkhjf

Urban gardening og taghaver

Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Urban gardening bliver den næste store trend inden for by- og ejendomsudvikling.

På verdensplan betyder den vildt voksende urbanisering, at man i stadig større grad kommer til at inddrage byområder i produktion af landbrugsvarer. Derfor barsles der i disse år overalt i verden med nye ideer til indretning af bylandbrug.

Formålet er ikke kun at give byer større selvforsyningsgrad og måske i et længere tidsperspektiv gøre dem selvforsynende. Bylandbrug indgår ofte sammen med byhaver og taghaver i klimasikringsprojekter, hvor de har høj værdi på grund af deres kapacitet til vandafledning. Derudover har byhaver og bylandbrug et rekreativt og socialt formål, hvor de kan knytte beboerne i et byområde bedre sammen.

For taghvervs vedkommende gælder det, at de kan være et asset i promoveringen af et projekt og være med til at skabe et unikt image for en bygning eller et byområde. Et stigende antal højhuse medfører, at byen i stadig højere grad ses fra oven, og ikke mindst udbredelsen af internetsiden "google earth", der giver mulighed for at se et område fra fugleperspektiv, bidrager til, at der kommer et øget fokus på bygningernes tage.

De seneste år er der etableret mange taghaver i København, bl.a. i Tivoli Congress Center, Rigsarkivet, SEB Bank og Frederiksberg Gymnasium. Flere er på vej i forbindelse med både nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger, offentlige såvel som private.

Undervisningsadresse

First Hotel Copenhagen
Molestien 11
2450 København SV

Send til en kollega

0.28