23948sdkhjf

Ungdomsboliger - udvikling og byggeri for 37 milliarder 2016-2025

Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Hvert år flytter der over 2.500 unge til København og København vil i 2025 have 28.000 flere unge end nu, hvor der er 148.000. Det er en stigning på 20 procent, som vil medføre en øget efterspørgsel på boliger til unge. Samtidig har der i de seneste år været et kraftigt fald i antallet af billige boliger.

Københavns Kommune har lempet kravene til ungdomsboligbyggeri og halverede i 2015 byggesagsgebyrerne for at sætte gang i boligbyggeriet. Der skal opføres 6.000 flere ungdomsboliger over de næste 10 år, en del bliver almene ungdomsboliger, men man arbejder samtidig for at understøtte byggeriet af private ungdomsboliger.

Fremtidens ungdomsbolig skal kunne møde de unges krav om kvalitet, billig husleje og en beliggehed tæt på uddannelsesinstitutioner eller centrum. Derfor må man tænke kreativt for at kunne opføre boliger, der er svarer til behovene.

På landsplan er der i dag mere end 5 studerende per ungdomsbolig og efterspørgslen er stigende. Det medfører et marked, hvor man som investorer kan hente store gevinster, når man investerer i ungdomsboliger. Samtidig kan man ved investering i ungdomsboliger være med til at afhjælpe den stigende boligmangel.

Byens Ejendom vurderer, at der skal bygges ungdomsboliger i hele Danmark for i alt 37 milliarder kr. frem mod 2025.

Undervisningsadresse

First Hotel Copenhagen
Molestien 11
2450 København SV

Send til en kollega

0.29