23948sdkhjf

Horsens investerer 12 milliarder i byudvikling

Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Horsens Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Horsens oplever stærk vækst i disse år. Med en befolkningstilvækst på 1.000 nye borgere hvert år, ligger kommunen helt i toppen som bosætningskommune, og dagens indbyggertal på 56.536 vil i 2026 være på 68.000. Derfor oplever man også en boligtilvækst på 600-700 boliger om året - hvilket kan mærkes på grundsalget i kommunen - samt en vækst i erhvervslivet. Omlægningen af de mange produktionsvirksomheder til robotstyret produktion har ført til etablering af helt nye virksomheder med højtspecialiserede arbejdspladser og et voksende antal medarbejdere med mellem- og længerevarende uddannelser. Horsens har dermed fået et nyt image som byen med ny innovation og teknologi.

Væksten i befolkning og erhverv øger behovet for nye byudviklingsrum. Kommunen har satset på at udvikle den gamle industrihavn i samarbejde med Horsens Erhvervshavn. Den store erhvervshavn rykker længere ud i fjorden og skaber dermed rum for nye attraktive byområder med et muligt etageareal på 500.000 kvm. Området er dobbelt så stort som Horsens midtby og vil have byggepotentiale for de næste 40 år.

Samtidig styrkes Horsens som uddannelses by med det 75.000 kvm store Campusbyggeri til 900 millioner. I forvejen ligger Danmarks største professionshøjskole i byen.

Undervisningsadresse

Hotel Opus
Egebjergvej 1
8700 Horsens

Send til en kollega

0.334