23948sdkhjf

Herning investerer 15 milliarder i byudvikling

Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Herning Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Messebyen Herning har i de seneste år markeret sig på landkortet som en fremgangsrig by med spændende udviklingsprojekter. Byen har store ambitioner for fremtiden, da den gerne vil styrke sin rolle som et driftigt regionalt kraftcenter og ”Midtjyllands hovedstad”.

Som eksempel på det ses det kommende supersygehus i Gødstrup til 3.2 mia. kr., med tilhørende boligudvikling for 1 mia. kr., motorvejsudbygning for minimum 2.5 mia. kr., samt en generel befolkningstilvækst på 300 borgere årligt, der skal have både boligkvadratmeter, erhvervskvadratmeter og infrastruktur - omkring 500 mio. kr. årligt i efterspørgsel.

Herning udvikler sig således på mange fronter, og en flot og levende by er en vigtig forudsætning for den fortsatte udvikling. De sidste ti år er der lavet store investeringer i særligt større infrastrukturprojekter, uddannelses- og kulturinstitutioner og kvalitetsrige erhvervsområder omkring Herning. Herning by er dynamoen, der giver kraft til hele kommunens vækst. Det er dermed en investering i hele kommunen, når Herning udvikles som et attraktivt trækplaster med byliv i centrum.

Byens Ejendom vurderer, at der over de næste 10 år skal bruges 15 mia. kr. på byudvikling i Herning.

Undervisningsadresse

Østergaards Hotel
Silkeborgvej 94
7400 Herning

Send til en kollega

0.255