23948sdkhjf

0105: Nem og hurtig samling af møbler i ét gennemløb

Artikel i Træ og Industri Januar 2005
Morbidelli Author Assembler klarer arbejdet med isætning af dyvler, hængsler og meget andet – fuldautomatisk. Et af de mest løntunge områder i møbelindustrien er typisk samleafdelingerne. Med Morbidelli Assembler – et CNC- bearbejningscenter, der er specielt beregnet til netop denne type opgaver. Herhjemme forhandles Morbidelli af LINDLARSEN.

Numerisk styrede boremaskiner og bearbejdningscentre har optimeret bearbejdningen af emner betragteligt. Imidlertid er udviklingen af samleafdelingerne blevet hægtet af, og er således stadig en potentiel flaskehals i produktionen.

Den væsentligste årsag til dette er den store variation af dyvler, beslag, hængsler m.m, der i dag findes på markedet. Morbidelli løser dette problem ved at kundetilpasse maskinen - netop til behovet i den enkelte produktion.

Morbidelli Author Assembler er en CNC-boreautomat, som er bestykket med en række specielle aggregater. Morbidelli kundetilpasser nemlig systemerne til de specifikke behov i produktionerne. Det betyder, at borehovedet er udstyret med magasiner og isætningsenheder til fx. glideskinner til skuffer, vægbeslag, hænglser, greb – naturligvis med de dertilhørende skruer m.v.

Morbidelli Author Assembler er udstyret med blandt andet et langsgående conveyor- system. Det betyder, at maskinen kan indsættes i en ny eller eksisterende produktionslinie – uden behov for yderligere conveyor-systemer. Yderligere er maskinen udstyret med et mobilt bearbejdningshoved, som har to uafhængige borehoveder på Y-aksen. Disse borehoveder kan arbejde samtidigt, hvilket markant forøger produktiviteten ved såvel boreopgaver som isætning af beslag, hængsler mv.

Især i køkkenindustrien, inventarbranchen og lignende vil Morbidelli Author Assembler have store fordele, idet man vil kunne foretage isætningen af diverse greb og beslag fuldautomatisk og derved nedbringe produktionsomkostningerne og samtidig øge kapaciteten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063