23948sdkhjf

Skandinavien møder Østen

Stouby Furniture og Acer Design har udviklet en ny stol til det voksende marked for loungemøbler. Håbet er at skabe en fremtidig klassiker.
Under sidste måneds Stockholm Furniture Fair var loungestolen ”Biloba” hovednyheden på Stouby Furnitures stand. Det er en stol, der er blevet til i samarbejde med fynske Acer Design, som med årene har høstet flere internationale priser for sine designløsninger.

Biloba er det seneste skud på stammen og er opkaldt efter det asiatiske tempeltræ, Gingko Biloba. Idéen til stolen opstod en dag, hvor Acer Designs Erik Simonsen og Justus Kolberg var ude for at samle inspiration i naturen på Nordfyn.

- En dag, da vi var ude og gå en tur, så vi tempeltræets blade og blev inspireret af de to sider. Vi foldede bladet og tænkte, at hvis man kunne gøre det samme med træ, ville det være muligt at formgive en stol, der både er meget tynd, men samtidig meget stabil. Det har været vort mål at designe en skalstol, som i sin opbygning består af to enkle, identiske to- dimesionelle emner. De to emner danner således sammen en tredimensionel skal, der foruden at tilføre styrke, også viser en smuk sammensætning af de to blade, forklarer Erik Simonsen.

Hos Stouby Furniture har salgs- og marketingchef Lars Hovgaard store forventninger til Biloba-stolen, der er tiltænkt det voksende marked for loungemøbler:

- Da Acer Design for over et år siden henvendte sig til os med denne idé, kunne vi straks se, at her havde vi noget særligt. Den har nemlig både nogle klare skandinaviske træk samtidig med, at den har lidt af Østens mystik over sig med sine to dele, der bliver sat sammen til at udgøre et fuldendt hele. Med Biloba har vi skabt et møbel, der skal kunne fungere i mange forskellige rammer, siger Lars Hovgaard, der forventer, at stolen vil få plads i private hjem såvel som i virksomheder og restaurationer.

Acer Design, som har studie på Bogense Havn, blev grundlagt af Erik Simonsen i 1974. Erik Simonsen er oprindeligt værktøjsmager, men tog senere en række designuddannelser, blandt andet i Tyskland. Efterfølgende har han undervist i Integrated Design på Syddansk Universitet i Odense og har ligeledes siddet i Danmarks Designskoles Advisory Board. Sammen med partneren Justus Kolberg er det blevet til mange internationale projekter og anerkendelser. Heriblandt Good Design Award i 2010, NeoCon Gold Award / Best of Neocon i 2005 og 2010, samt flere guldpriser og udmærkelser i Index 2011.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.518