23948sdkhjf

0105 TEMA: Bütfering Diamond koncept

Artikel i Træ og Industri Januar 2005
Fuld udstyret maskine – lader intet ønske tilbage. Med dette motto er der hos Bütfering Schleiftechnik udviklet xpecialmodeller af OPTIMAT SCO-serien med et usædvanligt pris-ydelsesforhold. De stadigt voksende krav til overfladekvalitet, om at kunne producere den så rationelt som muligt samt det tiltagende omkostningstryk kræver i mange virksomheder en modernisering indenfor området bredbåndsslibeteknik, for at kunne arbejde optimalt med de nye laksystemer.

Maskine med et bånd, en god begyndelse …
En lille virksomhed har samme problematik indenfor området overfladeteknik som en større inventarsnedkeri-virksomhed. Et fornuftigt alternativ for den lille virksomhed kan være en et-båndsmaskine. Med den rigtige udrustning kan den løse samtlige slibeopgaver godt. Fra kalibrering, massivtræ, finer- til lakog grunderslibning. Brugeren skal dog være klar til eventuelt at udskifte slibebåndet flere gange under de enkelte bearbejdningstrin.

Men hvis omstillingsarbejdet kun omfatter udskiftning af slibebånd og maskinen ellers er fuldautomatisk, er arbejdet med maskinen relativt enkelt. Medarbejdere vil meget let acceptere en sådan maskine og hurtigt kunne betjene den.

Ved maskiner med elektronisk led trykbjælke er i princippet ingen fare for gennemslibning. Bütfering SCO »Diamond C« har en arbejdsbredde på 1100 og 1350 mm og en fuldautomatisk maskinstyring, hvor ingen manuel indgriben er nødvendig. Desuden kan samtlige slibeparametre gemmes i programmer. Leveres med Combiaggregat, profileret stålkalibreringsvalse, elektronisk ledtrykbjælke, rengøringsbørste, en lakslibeanordning med frekvensstyret drevmotor og en vakuumspænder.

Maskinen er egnet til kalibrering, finerslibning i en eller to gennemløb samt til den værdifulde lakmellemslibning. De enkelte arbejdsgange er her:

Kalibrering med kontaktvalse og korn 80, massivtræs-slibning med kontaktvalse/slibesko og korn 100 eller 120, evt. med 2 gennemløb, finerslibning med elektronisk ledtrykbjælke og korn 150/180, evt. med et gennemløb nr. 2. Lakslibningen sker med elektronisk ledtrykbjælke og korn 280 til 400. Ved efterfølgende grundering på vandbasis skal betjeningspersonen ved finerslibning lade emnet komme to gange gennem maskinen, hvor han så skal dreje emnet 180° for ved andet gennemløb at slibe mod fibrene. Til de enkelte slibeopgaver skal udelukkende skiftes slibebånd. Alle nødvendige parametre er gemt i programlageret.

Slibemaskiner med to bånd, rationel løsning …
For en virksomhed med ca. 10-20 medarbejdere vil en tobåndsmaskine i hvert tilfælde kunne løse samtlige slibeopgaver godt. De fleste slibearbejder kan her udføres i en arbejdsgang.

Bütfering SCO 213 Diamond CE har en arbejdsbredde på 1350 mm. Til udstyret hører et Combiaggregat, et slibeskoaggregat, begge med elektronisk ledtrykbjælke, en rengøringsbørste samt en Lakslibeanordning for de to slibeaggregater med frekvensstyrede drevmotorer, en vakuumspændeanordning samt medog modløb af et slibeaggregat. Maskinen er egnet til alle kalibreringsarbejder, massivtræ og finerslibning i et gennemløb og udfører efterfølgende den værdifulde lakmellemslibning. De enkelte arbejdsgange er: Kalibrering med kontaktvalse korn 80, massivtræsslibning med første aggregats kontaktvalse og korn 100 eller 120. Slibeskoen i andet aggregat arbejder med korn 150 eller 180. Finerslibningen sker med den elektroniske ledtrykbjælke i første aggregat med korn 120 eller 150, hvor der i andet aggregat (ligeledes med elektronisk ledtrykbjælke) slibes med korn 180 eller 220. Til lakområdet anvendes de to ledtrykbjælker i første og/eller andet aggregat med korn 280, 320 eller 360, 400.

Ved efterfølgende vandgrundering kan kunden ved finerslibning slibe sit emne færdig i et gennemløb, hvis slibeaggregaterne køres i med- og modløb for at skære de rejste fibre af v.hj.a. det andet bånd. Børsten ved maskinens udløb arbejder ligeledes i modløb. Også ved dette maskinkoncept skal slibebåndet kun udskiftes til bestemte slibeopgaver. De andre indstillinger udføres v.hj.a. programlageret.

Krydsslibeautomater, forbedret overfladekvalitet …
Virksomheder med over 20 medarbejdere vil i reglen arbejde med krydsslibeautomater. Da specifikationerne her kan variere meget, skal kun ideal-tilfældet fremvises. Som eksempel vises maskinen model SCO 313 Diamond QCE med en arbejdsbredde på 1350 mm.

Den er udstyret med et tværbånd, et Combiaggregat, et slibeskoaggregat (alle tre udstyret med elektronisk ledtrykbjælke og frekvensstyret drevmotor) og en Scotch-Brite-børste og efterfølgende rengøringsbørste. Lakslibe-anordningen er indeholdt i hvert slibeaggregat ligesom med- og modløb af et slibeaggregat. Maskinen er egnet til kalibreringsarbejder, finerslibning i et gennemløb og til den værdifulde lakmellemslibning.

Hertil er de enkelte arbejdsgange:
Kalibrering med kontaktvalsen og korn 80, massivtræsslibning med kontaktvalse i andet aggregat og korn 100 eller 120 samt med slibesko i tredie aggregat og korn 150 eller 180. Finerslibning med elektronisk ledtrykbjælke, tværbånd korn 120 eller 150, ledtrykbjælke i andet aggregat og korn 150, ledtrykbjælke i tredie aggregat og korn 180 eller 220. Til lakslibningen indsættes den elektroniske ledtrykbjælke i andet og/eller tredie aggregat med korn 280, 320 eller 360, 400. I specialtilfælde kan tværbåndet også indsættes til lakslibning f.eks. for højglanslakker og de dertil nødvendige slibebåndskornstørrelser 800, 1000 eller endda 1200.

Ved efterfølgende vandgrundering kan brugeren ved finerslibning i hvert tilfælde slibe færdig i et gennemløb, hvor han så ofte som muligt ændrer sliberetningen: det første aggregat sliber på tværs, det andet i modløb, det tredie i medløb og endelig rengøringsbørsten i modløb. Også her skal der for nogle slibeopgaver udføres et slibebåndsskift, alt andet er overtaget af programstyringen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064