23948sdkhjf

0105 TEMA: Effektive listesprøjter fra Falcioni

Artikel i Træ og Industri Januar 2005
Falcioni, der er en del af Cefla Finishing Group, har en række højeffektive listesprøjter, der både byder på en stor grad af akgenindvinding og en bred anvendelse i industrien, fx. lister, profiler, vindueskomponenter, sengedele, skuffestykker eller andre komponenter.

Ved at lakere enkeltkomponenter før samling af de færdige emner, kan man lakere helt ind i samlinger, hvilket giver en flot finish på det færdige produkt. Med Falcionis listesprøjter lakerer man i gennemløb, og man kommer ikke i berøring med de lakerede dele, før disse er tørre og skal samles. Falcionis produkter leveres af LINDLARSEN A/S.

Flexispray
Flexispray er Falcionis mindste listesprøjte. Den er udviklet til at kunne sprøjte med en lang række forskellige lakker, således både vandlak og UV-lakker, og den kan indstilles til snart sagt alle profiler. Maskinen har et ergonomisk design, der gør den meget brugervenlig, ligesom den har en effektiv udsugning, og der er naturligvis lakgenindvinding.

Flexispray er udstyret med et variabelt antal sprøjtepistoler og lakkredsløb, opbygget i henhold til kundens tekniske krav. Sprøjtepistolerne kan justeres i alle retninger, hvilket giver en flot, homogen lakering af hele profilen. Ekstra ruller, der er specielt udviklet til formålet, sikrer en effektiv lakapplikation af selv korte emner.

Flexispray er designet med et stort vindue af sikkerhedsglas, som giver et godt overblik over sprøjteprocessen, og gør rengøringen af maskinen nem. Styringen af maskinen sidder lige ved siden af sprøjteområdet, hvilket gør det nemt at regulere ennemløbshastigheden og sprøjterne.

Profiplus
Profiplus er en større listesprøjte, som er meget fleksibel og derfor kan anvendes til sprøjtelakering af en lang række profiler. Listeprøjten har udtagelige rullebaner med elektronisk styret hastighed, individuel styring af sprøjtepistolerne mv.

Maskinen kan tage op til 8 sprøjtepi stoler, og den har en arbejdslængde, der spænder fra 400 til 5500 mm. Den fås med enten galvaniserede eller rustfri stålruller og med to genindvindingstanke i polypropylen eller rustfrit stål.

Kontrolpanelet, som sidder lige ved indløbet til maskinen er nemt at betjene med indstillingsmuligheder for såvel fremføringshastigheden som individuel indstilling af hver af sprøjterne i henhold til emnets profil. LCD displayet på maskinen angiver såvel arbejdshastighed som antal producerede emner og antal producerede meter.

Begge sprøjter er udstyret med tanke til genindvinding af lak. Disse er enten teflonbelagte eller af rustfrit stål, alt efter hvilket produkt, der sprøjtes med. Under sprøjteprocessen opsamles den overskydende lak i specielle beholdere under tankene, så lakken kan genbruges. Det sikrer en meget høj genindvindingsprocent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078